Zadar Street Food Festival - AUTUMN EDITION

Lokacija Zadar
Datum 22-09-2023 - 01-10-2023

Zadar Street Food Festival nudi jedinstveno gastronomsko i urbano iskustvo podijeljeno u dva dijela – proljetni i jesenski dio. 

Na jednoj od najljepših lokacija u gradu Zadru zvanoj Puntamika posjetitelji će moći uživati u jednostavnim ali vrhunskim jelima koja pripremaju zadarski ugostitelji, od raznih vrsta gurmanskih burgera do ribljih i mesnih delicija ili posebne Pinsa pizze i još mnogo toga. Nudit će se i vrhunski kokteli ali i opojna vina sa područja Zadarske županije.  

Posjetite web stranicu

Europski dan prebrojavanja ptica

Lokacija Nin
Datum 02-10-2023

Ekološka manifestacija ima edukacijski karakter građane i turiste upoznati o životu preko 200 vrsta ptica koje su Ninsku lagunu odabrale za svoj dom. 

Najpoznatije su autohtona vlastelica, morski kulik, mala bijela čaplja i vodomar i dr. Ovo je područje uvršteno u ekološku mrežu NATURA 2000 staništa, sastavljenu od područja važnih za očuvanje ugroženih vrsta i staništa kojima ninski kraj obiluje. Europski dan prebrojavanja ptica odvija se na poljima soli i lokalitetu ljekovitog blata uz Kraljičinu plažu gdje volonteri ekolozi poučavaju o čuvanju staništa i promatranju ptičjeg svijeta.

4. Granfondo Falkensteiner Borik - Zadarska županija

Lokacija Zadar
Datum 21-10-2023 - 21-10-2023

Međunarodna biciklistička utrka Granfondo Falkensteiner Borik - Zadarska županija prolazi kroz prekrasno područje povijesnog grada Nina i vraća se u sjeveroistočnu Zadarsku županiju.

Trke započinju i završavaju u prekrasnom odmaralištu Falkensteiner Borik. Biciklistički izazov svjetske klase, zabava i obitelj za sve uzraste i sposobnosti! Bilo da se pripremate za nadolazeću višednevnu biciklističku utrku ili samo želite uživati u vožnji biciklom, sigurno će vam oduzeti nekoliko novih trikova i savjeta pedaliranjem duž nestvarnih ruta Sjeverne Dalmacije.

Posjetite web stranicu

Biograd Boat Show

Lokacija Biograd na Moru
Datum 25-10-2023 - 29-10-2023

Brodovi, brodovi, brodovi! 

Pogledajte preko 300 brodova izloženih na najvećem hrvatskom i srednjoeuropskom sajmu brodova na vodi i nek vas ljepote nautike još više zavedu. Ako i nemate namjeru kupiti brod, Biograd Boat Show prilika je da i vi i vaša cijela obitelj uživate u ugođaju, glazbi uživo, spektaklu vatrometa i regatama.

Posjetite web stranicu