Reci DA! plažama

Plaže

Lagani povjetarac, sunčeve zrake koje miluju kožu, umirujući zvuk valova - postoji li bolji način za provesti dan daleko od gužve i užurbanosti svakodnevnog života od boravka na plaži?

Nemojte samo sanjariti, učinite nešto po tom pitanju - presvucite se u omiljenu ljetnu kombinaciju i uživajte u sunčanju, plivanju, sportovima na vodi, šetnjama uz obalu, ispijanju koktela ili piva u hladu i slušanju omiljene pjesme koja savršeno paše uz taj ljetni osjećaj. Dakle, napunite putnu torbu i pravac Zadar.

NE PROPUSTITE

Pronađite idealnu plažu i odmorite dušu

Uživajte u najljepšem zalasku sunca na svijetu

Provedite dan na gradskoj plaži i budite dio lokalnog đira

Saznajte više

1 of 15
alt

Za ljubav je potrebno dvoje – i plaža!

Romantične plaže

Kad pronađete ljubav svog života više ništa nije važno osim vas dvoje i romantične uvale gdje se možete skloniti i uživati.  Kad su pitanju romantične plaže, Zadarska regija ima mnogo njih za ponuditi zaljubljenim parovima koji traže romantični bijeg. Izbor je širok, od divljih, prirodnih plaža u skrivenim tihim uvalama daleko od svega, na obali ili na otocima, do brojnih posjećenih i dobro održavanih plaža diljem regije. Ipak, romantičari bez problema mogu pronaći neko privatno mjesto za opuštanje sa svojom voljenom osobom. Plaže u Zadarskoj regiji više su nego poželjne za uživanje u moru ili dugim šetnjama po obali, upijanju sunčevih zraka ili gledanju zalaska sunca, ispijanju koktela ili bavljenju sportom. Zbog toga mnogo parova biraju lokacije u Zadarskoj regiji kako bi doživjeli nezaboravna romantična iskustva poput zaruka ili čak i vjenčanja.

alt

Zalazak s nogama u pijesku!

Plaže s najboljim pogledom na zalazak sunca

Kažu da je ljepota u oku promatrača, ali ima nešto i u odabiru lokacije! Odabrati najbolje plaže za uživanje u zalascima u Zadarskoj regiji je nemoguća misija. S obzirom na to da je zalazak sunca prekrasan doživljaj, a Zadarska regija je prepuna mjesta sa savršenim pogledom, teško je pronaći pravi način da se odabere plaža s koje se najbolje vidi zalazak. Kao i svaki put kad je u pitanju nešto lijepo, puno toga ovisi o subjektivnom doživljaju onoga tko gleda. Ipak, kao jedna od najvećih atrakcija cijele regije, zadarski zalazak sunca definitivno se ne bi smio propustiti. To jednostavno morate vidjeti!

alt

Moja prava laguna!

Laguna Nin

Nin

Prekrasne pješčane plaže na kojima možete uživati dok se odmarate od obilazaka povijesnih znamenitosti. Nedaleko od Zadra i blizu povijesnog grada Nina naći ćete Ninsku lagunu s nekoliko kilometara pješčanih plaža i skrovitih uvala. Zbog plitke i tople vode savršena je za igranje picigina , tradicionalne igre s loptom. Ako tražite malo sportske akcije možete uživati u odbojci na pijesku, badmintonu, kitesurfingu i drugim aktivnostima, a ako vam ne smeta da se malo zaprljate, a željeli biste snimiti originalan selfie, onda je za vas valjanje u ljekovitom blatu u blizini poznate Kraljičine plaže, jedne od najljepših plaža na svijetu. Dakle, skočite na iznajmljeni bicikl i za sat vremena ćete se sunčati na plaži koja će vam oduzeti dah svojom kraljevskom ljepotom. Sa svojim malim pješčanim dinama i Velebitom u pozadini, Ninska laguna je doista jedinstvena.

Istražite više