Biciklijada od "Branimira do Branimira"

Lokacija Nin
Datum 15-04-2023

Tradicionalna, najmasovnija lokalna biciklijada u Hrvatskoj Od Branimira do Branimira održava se 15. travnja. Biciklijada duga 35 kilometara simbolično spaja Branimirove obale u gradovima Zadru i Ninu.

Svi zainteresirani  mogu se do 14. travnja  prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Napominjemo kako je ovo manifestacija za koju se NE plaća kotizacija.

Posjetite web stranicu

Zadar Night Run

Lokacija Zadar
Datum 15-04-2023

Ove godine na utrci se očekuje 1500 natjecatelja. 

Riječ je o najvećoj i najatrkativnijoj utrci ovakvog tipa na ovim prostorima. Njen cilj je omogućiti nastup sportašima i rekreativcima koji mogu izabrati dužinu koliko će trčati: 2.5, 5 ili 10 km i polumaraton. 

Posjetite web stranicu

Zadar Street Food Festival - SPRING EDITION

Lokacija Zadar
Datum 28-04-2023 - 07-05-2023

Zadar Street Food Festival nudi jedinstveno gastronomsko i urbano iskustvo podijeljeno u dva dijela – proljetni i jesenski dio.

 Na jednoj od najljepših lokacija u gradu Zadru zvanoj Puntamika posjetitelji će moći uživati u jednostavnim ali vrhunskim jelima koja pripremaju zadarski ugostitelji, od raznih vrsta gurmanskih burgera do ribljih i mesnih delicija ili posebne Pinsa pizze i još mnogo toga. Nudit će se i vrhunski kokteli ali i opojna vina sa područja Zadarske županije.  

Posjetite web stranicu

Otok Pag trail

Lokacija Kolan
Datum 29-04-2023 - 29-04-2023

Otok Pag mnogi vežu za buru, dobar sir i janjetinu. 

Stoga, Otok Pag Trail je idealna prilika da pobliže upoznate Kolan,kako ga čestu zovu i prijestolnicom sira te kulturu i običaje otoka Paga.Za razliku od uobičajeno izrazito krškog terena, područje općine Kolan nudi široku lepezu makadamskih staza te uređenih staza uz obalu (ne morate se bojati „škraparenja“). Organizatori TZO Kolan i općina Kolan će tijekom utrke na okrijepnim stanicama i na cilju utrke uz zabavni program predstaviti svoje originalne proizvode, kulturu i dugogodišnju tradiciju. 

Posjetite web stranicu

Međunarodni susret penjača

Lokacija Starigrad
Datum 29-04-2023 - 01-05-2023

Paklenica — najposjećenija penjačka destinacija u Hrvatskoj — nudi 590 različitih ruta i izvanrednu ljepotu, pa je bila prirodan izbor za Međunarodni susret penjača. 

Tijekom događaja posjetilo ju je više od 6000 penjača i planinara iz cijele Europe, od apsolutnih početnika do najiskusnijih penjača po stijenama. Moguća su natjecanja u mnogim kategorijama, za sve uzraste i razine iskustva. Ako se ne želite natjecati, možete uživati u Paklenica filmskom festivalu kratkih amaterskih filmova na temu penjanja. Ovaj će događaj zasigurno nadmašiti sve ostale.

Wings for Life World Run

Lokacija Zadar
Datum 07-05-2023

Zadar je jedina službena utrka Wings for Life World Run čija se ruta proteže uz more, od starta pa do dolaska presretačkog vozila.

U Sjevernoj i Južnoj Americi, Oceaniji, Europi i Africi, na utrci Wings for Life World Run svi sudionici startaju u istom trenutku. Nema ciljne linije u onom obliku na koji smo navikli, već je ciljna linija presretačko vozilo koje dostiže trkače! Stoga je cilj trčati koliko možeš dok te ne prestigne. 100 % iznosa tvoje startnine ide izravno zakladi Wings for Life i namijenjeno je pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Cijeli svijet za jedan cilj!

Posjetite web stranicu

Dugootočki dani ljekovitog bilja

Lokacija Sali
Datum 20-05-2023 - 27-05-2023

Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, savršenom čistoćom mora i zraka. Njegujemo i cijenimo prirodu, a naši posjetitelji ostaju bez daha pred očaravajućim prizorima skrivenim u pitoresknim mjestima i na skrovitim plažama, pred veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom!

Idealna prilika da naši posjetitelji upoznaju Dugi otok detaljnije i da dožive čari netaknute prirode kojom se Dugi otok toliko ponosi! Kreativno osmišljen sedmodnevni program sadrži nešto za svakoga, bilo da vas zanima ljekovito bilje, gastro doživljaj, kulturna baština ili samo šetnja prirodom na svježem zraku i u dobrom društvu! Dobro došli!  

Posjetite web stranicu

Dani otvorenih vrata Solane Nin

Lokacija Nin
Datum 09-06-2023 - 21-09-2023

Ovo nije samo muzej priče o soli. To je muzej koji o soli priča kroz povijest, ratove, proslave, ljubav, radost i rad. Pogledajte i sami što ovu sol čini tako posebnom i zašto je ona već generacijama sastavnica ove regije. Dođite na Dane otvorenih vrata Solane Nin i budite dio ove slatke — ili još bolje slane — priče.

Solana će biti otvorena na sljedeće datume:

  • 09.06.2023.
  • 23.06.2023.
  • 06.07.2023.
  • 20.07.2023.
  • 17.08.2023.
  • 31.08.2023.
  • 14.09.2023.
  • 21.09.2023. 
Posjetite web stranicu

Velebit Trail

Lokacija Starigrad
Datum 18-06-2023 - 18-06-2023

Smatrate li se iskusnim trail trkačem ili želite pomaknuti svoje granice, ne propustite Velebit Trail! To iskustvo svakako želite imate u svojoj sportskoj biografiji, sa kvačicom na popisu mjesta koje jednostavno morate posjetiti za života.

 Utrka prolazi veličanstvenim krajolikom Nacionalnog parka Paklenica gdje svaki nadolazeći kilometar donosi novo iznenađenje.

KATEGORIJE:
Marathon 42km / 2.500m+
Challenger 25km / 1.400m+
Active 17km / 900m+
Light 7km / 350m+

Posjetite web stranicu

Festival sunca i svijetlosti

Lokacija Nin
Datum 21-06-2023

Festival Sunca i svjetlosti jedinstvena je manifestacija koja se održava u crkvi sv. Križa iz 9. st.- najeminentnijem spomeniku crkvenog graditeljstva u Hrvatskoj. Prvog dana ljeta, na ljetni solsticij događa se susret kreativaca iz raznih vrsta umjetnika do znanstvenika koji proučavaju fenomen sata koji tvori Sunce i drevna građevina. 

Uživajte u najdužem danu na kreativan način, od ranojutarnjeg koncerta kojim izvođači i publika pozdravljaju prve Sunčeve zrake za obronka planine Velebit, do promatranja Sunčevih svjetlosnih efekata unutar crkve, preko likovnih radionica, kroz znanstvena i stručna predavanja, izložbi te u večernjem glazbenom programu. Uz pregršt maštovitih zbivanja pozdravlja se ljeto te slavi Svjetski dan glazbe.

Blue Fish Festival

Lokacija Kali
Datum 23-06-2023 - 25-06-2023

Kali na otoku Ugljanu, najribarskije mjesto u Hrvatskoj, svojim posjetiteljima u lipnju nudi zanimljivo gastro događanje - Blue Fish Festival ili jednostavno rečeno feštu od plave ribe.

Plava je riba, koju stoljećima love lokalni ribari, othranila mnoge generacije, a danas se još više cijeni njena vrijednost. Zdrava je to i ukusna namirnica, krcata vrijednim nutrijentima, pa budite dio ovog sjajnog događanja i probajte niz  maštovitih jela u izvedbi renomiranih, kreativnih i nagrađivanih kuhara. Svako jelo od ribe, nabolje prati kapljica dobrog vina pa da doživljaj bude potpun, izaberite neko po svom ukusu jer ih zadarska regija nudi zaista puno, i to vrhunskih. A trodnevni Blue Fish Festival neizostavno prate i sjajni zabavni programi da u potpunosti možete osjetiti čari otočne fešte.      

Posjetite web stranicu

Svjetski kamping festival

Lokacija Zaton
Datum 23-06-2023 - 01-07-2023

Svjetski kamping festival održat će se od 23.06. do 01.07.2023. kada će se ujedno proslaviti i prvi Svjetski dan kampiranja (World Camping day). 

Očekuje se da će festival privući brojne kamping entuzijaste iz Europe i svijeta i to s ciljem dodatne popularizacije kampinga kao jednog od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma.
Osim sadržajnog i atraktivnog rasporeda događanja koji će prirediti domaćini, sudionici festivala imat će priliku upoznati i ljepote zadarske regije zahvaljujući ponudi izleta koji su sastavni dio ovog festivala koji slavi suživot s prirodom te promiče prijateljstvo i razumijevanje među narodima i