Međunarodni susret penjača

Lokacija Starigrad
Datum 26-04-2024 - 28-04-2024

Paklenica — najposjećenija penjačka destinacija u Hrvatskoj — nudi 590 različitih ruta i izvanrednu ljepotu, pa je bila prirodan izbor za Međunarodni susret penjača. 

Tijekom događaja posjetilo ju je više od 6000 penjača i planinara iz cijele Europe, od apsolutnih početnika do najiskusnijih penjača po stijenama. Moguća su natjecanja u mnogim kategorijama, za sve uzraste i razine iskustva. Ako se ne želite natjecati, možete uživati u Paklenica filmskom festivalu kratkih amaterskih filmova na temu penjanja. Ovaj će događaj zasigurno nadmašiti sve ostale.

Zadar Street Food Festival - SPRING EDITION

Lokacija Zadar
Datum 26-04-2024 - 05-05-2024

Zadar Street Food Festival nudi jedinstveno gastronomsko i urbano iskustvo podijeljeno u dva dijela – proljetni i jesenski dio.

 Na jednoj od najljepših lokacija u gradu Zadru zvanoj Puntamika posjetitelji će moći uživati u jednostavnim ali vrhunskim jelima koja pripremaju zadarski ugostitelji, od raznih vrsta gurmanskih burgera do ribljih i mesnih delicija ili posebne Pinsa pizze i još mnogo toga. Nudit će se i vrhunski kokteli ali i opojna vina sa područja Zadarske županije.  

Posjetite web stranicu

Festival cvijeća

Lokacija Sv. Filip i Jakov
Datum 26-04-2024 - 28-04-2024

Festival postaje okupljalište svih obožavatelja prirode,proljeća te zabavnog i glazbenog programa.Posjetitelji mogu razgledati i kupiti cvijeće, sudjelovati na radionicama, prezentacijama i uživati u kulturno- zabavnom programu i posebnom ugođaju.

Đirada

Lokacija Pašman
Datum 27-04-2024

Đirada je utrka/šetnja koja se održava na otoku Pašmanu i stavlja naglasak na uživaju u druženju, vidicima, boravku u prirodi, zabavi i u poznaju se sa ljepotama otoka Pašmana.

Posjetitelji mogu birati između dvije staze sa dvije razine težine, a na okrepama mogu uživati i u ukusnoj hrani. Start utrke/šetnje je u Dobropoljani, a sam cilj utrke nalazi se na najvišem vrhu otoka Pašmana Velikom Bokolju što joj daje dodatno na atraktivnosti. Natjecatelje na vrhu čeka zabava i druženje do sumraka. 

Posjetite web stranicu

Otok Pag trail

Lokacija Kolan
Datum 04-05-2024 - 04-05-2024

Otok Pag mnogi vežu za buru, dobar sir i janjetinu. 

Stoga, Otok Pag Trail je idealna prilika da pobliže upoznate Kolan,kako ga čestu zovu i prijestolnicom sira te kulturu i običaje otoka Paga.Za razliku od uobičajeno izrazito krškog terena, područje općine Kolan nudi široku lepezu makadamskih staza te uređenih staza uz obalu (ne morate se bojati „škraparenja“). Organizatori TZO Kolan i općina Kolan će tijekom utrke na okrijepnim stanicama i na cilju utrke uz zabavni program predstaviti svoje originalne proizvode, kulturu i dugogodišnju tradiciju. 

Posjetite web stranicu

Wings for Life World Run

Lokacija Zadar
Datum 05-05-2024

Zadar je jedina službena utrka Wings for Life World Run čija se ruta proteže uz more, od starta pa do dolaska presretačkog vozila.

U Sjevernoj i Južnoj Americi, Oceaniji, Europi i Africi, na utrci Wings for Life World Run svi sudionici startaju u istom trenutku. Nema ciljne linije u onom obliku na koji smo navikli, već je ciljna linija presretačko vozilo koje dostiže trkače! Stoga je cilj trčati koliko možeš dok te ne prestigne. 100 % iznosa tvoje startnine ide izravno zakladi Wings for Life i namijenjeno je pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Cijeli svijet za jedan cilj!

Posjetite web stranicu

Dugootočki dani ljekovitog bilja

Lokacija Sali
Datum 18-05-2024 - 25-05-2024

Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, savršenom čistoćom mora i zraka. Njegujemo i cijenimo prirodu, a naši posjetitelji ostaju bez daha pred očaravajućim prizorima skrivenim u pitoresknim mjestima i na skrovitim plažama, pred veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom!

Idealna prilika da naši posjetitelji upoznaju Dugi otok detaljnije i da dožive čari netaknute prirode kojom se Dugi otok toliko ponosi! Kreativno osmišljen sedmodnevni program sadrži nešto za svakoga, bilo da vas zanima ljekovito bilje, gastro doživljaj, kulturna baština ili samo šetnja prirodom na svježem zraku i u dobrom društvu! Dobro došli!  

Posjetite web stranicu

Dalmatinko Cup

Lokacija Zadar
Datum 30-05-2024 - 02-06-2024

Dalmatinko Cup, međunarodni nogometni turnir za dječake i djevojčice uzrasta od 8 do 14 godina, održat će se u Zadru i Zadarskoj županiji.

Deveto izdanje, u Zadru će okupiti neka od impresivnih imena europskih i svjetski priznatih nogometnih klubova, sudionika Uefinih natjecanja Champion league, Europa lige i Konferencijske lige, Liga petice kao i niz drugih klubova koji će sudjelovati sa svojim mlađim selekcijama i akademijama na turniru, a koji dolaze iz 22 zemlje i sa 3 kontinenta.

Posjetite web stranicu

Festival sunca i svijetlosti

Lokacija Nin
Datum 20-06-2024

Festival Sunca i svjetlosti jedinstvena je manifestacija koja se održava u crkvi sv. Križa iz 9. st.- najeminentnijem spomeniku crkvenog graditeljstva u Hrvatskoj. Prvog dana ljeta, na ljetni solsticij događa se susret kreativaca iz raznih vrsta umjetnika do znanstvenika koji proučavaju fenomen sata koji tvori Sunce i drevna građevina. 

Uživajte u najdužem danu na kreativan način, od ranojutarnjeg koncerta kojim izvođači i publika pozdravljaju prve Sunčeve zrake za obronka planine Velebit, do promatranja Sunčevih svjetlosnih efekata unutar crkve, preko likovnih radionica, kroz znanstvena i stručna predavanja, izložbi te u večernjem glazbenom programu. Uz pregršt maštovitih zbivanja pozdravlja se ljeto te slavi Svjetski dan glazbe.

Blue Fish Festival

Lokacija Kali
Datum 21-06-2024 - 22-06-2024

Kali na otoku Ugljanu, najribarskije mjesto u Hrvatskoj, svojim posjetiteljima u lipnju nudi zanimljivo gastro događanje - Blue Fish Festival ili jednostavno rečeno feštu od plave ribe.

Plava je riba, koju stoljećima love lokalni ribari, othranila mnoge generacije, a danas se još više cijeni njena vrijednost. Zdrava je to i ukusna namirnica, krcata vrijednim nutrijentima, pa budite dio ovog sjajnog događanja i probajte niz  maštovitih jela u izvedbi renomiranih, kreativnih i nagrađivanih kuhara. Svako jelo od ribe, nabolje prati kapljica dobrog vina pa da doživljaj bude potpun, izaberite neko po svom ukusu jer ih zadarska regija nudi zaista puno, i to vrhunskih. A trodnevni Blue Fish Festival neizostavno prate i sjajni zabavni programi da u potpunosti možete osjetiti čari otočne fešte.      

Posjetite web stranicu

Kualjske ribarske noći - Tunuara

Lokacija Kali
Datum 18-07-2024 - 20-07-2024

Okusite povijest! Jedan je ribar iz mjesta Kali postao poznat diljem svijeta po izumu tunare — posebne vrste ribarske mreže. 

Saznajte više sudjelujući u raznim natjecanjima u veslanju, prikazima ribolovnih vještina i izložbama. Sve je popraćeno glazbom i, naravno, tamošnjim ukusnim ribljim specijalitetima. Doživite ovo jedinstveno ribarsko selo pod punim mjesecom!

Ninska šokolijada

Lokacija Nin
Datum 21-07-2024

Šokol je suhomesnati proizvod napravljen od kvalitetnog svinjskog mesa, ninske soli, začina, osušen na buri. 

Ipak, ovdje svaka obitelj i svaki veliki majstor ima još i neki svoj tajni mali sastojak koji njihov šokol čini posebnim. Posjet ninskom Festivalu šokola, koji se održava još od 2003. godine, najbolji je način da odaberete koji je od njih vama vrhunski.

Posjetite web stranicu