Glazbene večeri u sv. Donatu

Lokacija Zadar
Datum 07-07-2024 - 10-08-2024

Jedinstvena lokacija za jedinstvena glazbena iskustva. Prepustite se tonovima atraktivnih hrvatskih i svjetskih ansambala, orkestara i solista i učinite tople, ljetne večeri još čarobnijima. Za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to tek postati apsolutni must. 

Bibinjski kogo

Lokacija Bibinje
Datum 26-07-2024 - 26-07-2024

Bibinjski kogo je 8. tradicionalna gastro manifestacija zabavno-natjecateljskog karaktera, u pripremanju već zaboravljenog bibinjskog jela - 'crne valjane manestre na sipi".      

Bibinjski gušti

Lokacija Bibinje
Datum 31-07-2024 - 31-07-2024

Bibinjski gušti su gastro manifestacija sa ciljem okupljanja, prezentacije i ponude domaćih OPG-eova, i OPG-eova Zadarske županije i šire, uz zabavu i degustaciju ponuđenih proizvoda svim posjetiteljima.

Pagartfestival

Lokacija Pag
Datum 01-08-2024 - 17-08-2024

Ono što najviše ističe ovaj festival je njegova misija: „ozbiljna glazba u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku”. U novim koncertnim prostorima poput Starog grada Paga, Paške katedrale, Crkve sv. Frane, Doma kulture Kolan te Vrtovima lunjskih maslina možete uživati u glazbi mladih hrvatskih glazbenika, lokalnim skupinama i raznim umjetničkim događanjima. Iako je riječ o ozbiljnoj umjetnosti, provest ćete opuštenu večer u prekrasnoj atmosferi.

Festival soli

Lokacija Nin
Datum 01-08-2024

Svi znaju kakvog je okusa sol, no rijetki znaju točan postupak dobivanja iste. 

No, Festival soli će to promijeniti. Ovo ljetno događanje nudi kreativne radionice, ručno branje soli i obilazak sa stručnim vodstvom koje će približiti ovu dugotrajnu tradiciju svim generacijama. Začinite svoj odmor na drugačiji način!

Posjetite web stranicu

Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe

Lokacija Nin
Datum 06-08-2024 - 11-08-2024

U toj noći pozvani su romantični istraživači koje očekuje pregršt iznenađenja: ljubavni luk na romantičnom mostu, klupe ljubilice, mjesta za poljupce, prodavačice ruža, zid uspomena, romantični plesni podij, susret s kostimiranim povijesnim likovima, nagradne igre, vatromet i druga iznenađenja. 

Saljske užance

Lokacija Sali
Datum 09-08-2024 - 11-08-2024

Jeste li spremni za tri dana i noći zabave? 

Upravo to nudi Saljska fešta, koja započinje kad saljski brodovi uplove u zadarsku luku u pratnji tovareće muzike. Nakon prve noći slavlja okrijepite se delicijama na Ribarskoj noći i pripremite za treći dan, kad slijede nesvakidašnja sportska natjecanja, poput tradicionalne Trke tovarov, spektakularne utrke magaraca, kojom završava ova fešta.

Festival pijeska- čarolija koja nastaje i nestaje

Lokacija Nin
Datum 24-08-2024

Ako volite pijesak, obožavat ćete Nin. 

Njegove pješčane plaže do 8 kilometara duljine poznate su po kvalitetnom pijesku i čistom moru. Stoga ne čudi da se upravo ovdje održava Festival pijeska na kojemu umjetnici, stanovnici, turisti i djeca mogu pokazati svoj kiparski talent u izradi pješčanih skulptura. A kada iscrpite svoje umjetničke ideje, osvježite se u moru (i pijesku)!

Fešta od sira

Lokacija Kolan
Datum 30-08-2024 - 30-08-2024

Ne želimo pretjerati, ali stvarno ćete se zaljubiti u ovaj festival. Fešta od sira događaj je koji slavi paški sir i njegovu kolijevku — malo primorsko mjesto Kolan. Ljubiteljima sira skrećemo pozornost i na njegove srodne duše: vino i maslinovo ulje. Čak i ako niste poklonik sira uživat ćete u bogatom kulturnom i zabavnom programu.

Luka i igara - Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice

Lokacija Vrana
Datum 31-08-2024 - 01-09-2024

U jedinstvenom ambijentu vidikovca Kamenjak u Parku prirode Vransko jezero, lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva predstavit će bogatu paletu svojih proizvoda, dok će program dodatno obogatiti nastupi KUD-ova i pjevačkih skupina te razne tradicijske igre (povlačenje konopa, alka u karioli, nošenje jaja u žlici…). Posebna atrakcija Sajma svakako je prisnac, autohtoni specijalitet Bukovice i Ravnih kotara.

Triatlon Dugi otok

Lokacija Sali
Datum 07-09-2024 - 07-09-2024

Doživjeti neki krajolik u njegovoj punini najljepše je šetnjom ili vožnjom biciklom. Dugi otok svim avanturistima i ostalima koji žele istinski upoznati njegovu ljepotu pruža tu mogućnost duž cijelog otoka.

Brdovit dugootočki krajolik pružiti će šetačima i biciklistima nevjerojatne poglede na zadarski akvatorij, a zahtjevni će uživati u težim rutama koje u nebrojenim kombinacijama presijecaju dugootočki krajobraz.

Triatlon je idealno natjecanje koje omogućuje da se otok u potpunosti doživi. Zbog svojeg položaja, veličine i raznolikosti omogućiti će natjecateljima da prođu sve njegove različitosti: pitoreskna mjesta i skrovite plaže u srazu sa veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom. 

Posjetite web stranicu

Zadar Street Food Festival - AUTUMN EDITION

Lokacija Zadar
Datum 20-09-2024 - 29-09-2024

Zadar Street Food Festival nudi jedinstveno gastronomsko i urbano iskustvo podijeljeno u dva dijela – proljetni i jesenski dio. 

Na jednoj od najljepših lokacija u gradu Zadru zvanoj Puntamika posjetitelji će moći uživati u jednostavnim ali vrhunskim jelima koja pripremaju zadarski ugostitelji, od raznih vrsta gurmanskih burgera do ribljih i mesnih delicija ili posebne Pinsa pizze i još mnogo toga. Nudit će se i vrhunski kokteli ali i opojna vina sa područja Zadarske županije.  

Posjetite web stranicu