Blue Fish Festival

Lokacija Kali
Datum 21-06-2024 - 22-06-2024

Kali na otoku Ugljanu, najribarskije mjesto u Hrvatskoj, svojim posjetiteljima u lipnju nudi zanimljivo gastro događanje - Blue Fish Festival ili jednostavno rečeno feštu od plave ribe.

Plava je riba, koju stoljećima love lokalni ribari, othranila mnoge generacije, a danas se još više cijeni njena vrijednost. Zdrava je to i ukusna namirnica, krcata vrijednim nutrijentima, pa budite dio ovog sjajnog događanja i probajte niz  maštovitih jela u izvedbi renomiranih, kreativnih i nagrađivanih kuhara. Svako jelo od ribe, nabolje prati kapljica dobrog vina pa da doživljaj bude potpun, izaberite neko po svom ukusu jer ih zadarska regija nudi zaista puno, i to vrhunskih. A trodnevni Blue Fish Festival neizostavno prate i sjajni zabavni programi da u potpunosti možete osjetiti čari otočne fešte.      

Posjetite web stranicu

Kualjske ribarske noći - Tunuara

Lokacija Kali
Datum 18-07-2024 - 20-07-2024

Okusite povijest! Jedan je ribar iz mjesta Kali postao poznat diljem svijeta po izumu tunare — posebne vrste ribarske mreže. 

Saznajte više sudjelujući u raznim natjecanjima u veslanju, prikazima ribolovnih vještina i izložbama. Sve je popraćeno glazbom i, naravno, tamošnjim ukusnim ribljim specijalitetima. Doživite ovo jedinstveno ribarsko selo pod punim mjesecom!

Saljske užance

Lokacija Sali
Datum 09-08-2024 - 11-08-2024

Jeste li spremni za tri dana i noći zabave? 

Upravo to nudi Saljska fešta, koja započinje kad saljski brodovi uplove u zadarsku luku u pratnji tovareće muzike. Nakon prve noći slavlja okrijepite se delicijama na Ribarskoj noći i pripremite za treći dan, kad slijede nesvakidašnja sportska natjecanja, poput tradicionalne Trke tovarov, spektakularne utrke magaraca, kojom završava ova fešta.

Triatlon Dugi otok

Lokacija Sali
Datum 07-09-2024 - 07-09-2024

Doživjeti neki krajolik u njegovoj punini najljepše je šetnjom ili vožnjom biciklom. Dugi otok svim avanturistima i ostalima koji žele istinski upoznati njegovu ljepotu pruža tu mogućnost duž cijelog otoka.

Brdovit dugootočki krajolik pružiti će šetačima i biciklistima nevjerojatne poglede na zadarski akvatorij, a zahtjevni će uživati u težim rutama koje u nebrojenim kombinacijama presijecaju dugootočki krajobraz.

Triatlon je idealno natjecanje koje omogućuje da se otok u potpunosti doživi. Zbog svojeg položaja, veličine i raznolikosti omogućiti će natjecateljima da prođu sve njegove različitosti: pitoreskna mjesta i skrovite plaže u srazu sa veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom. 

Posjetite web stranicu

Dugi Otok Moto tour

Lokacija Sali
Datum 03-10-2024 - 06-10-2024

Vjetar u kosi, osjećaj slobode, mirisi divlje prirode i začinskog bilja, pogled na Kornate i more – sve ovo i mnogo više čeka Vas na 3. Dugi otok Moto tour. Spremite se na uživanje i odmor u predivnom ambijentu. Dobiti ćete pratnju stručnog vodiča #crobiker, smještaj te Kornati excursion.

Prijavite se na: [email protected]