Dugi otok Trail

Lokacija Dugi Otok
Datum 16-03-2024 - 16-03-2024

Trail utrka kroz očaravajuće prizore parka prirode Telašćica i otočja Zadarskog arhipelaga koja počinje i završava u Sali, turističkom mjestu na obali ovog otočkog dragulja.

Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno – dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza. Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Posjetite web stranicu

Dugootočki dani ljekovitog bilja

Lokacija Sali
Datum 25-05-2024 - 01-06-2024

Dugi otok ponosi se svojom jedinstvenošću, savršenom čistoćom mora i zraka. Njegujemo i cijenimo prirodu, a naši posjetitelji ostaju bez daha pred očaravajućim prizorima skrivenim u pitoresknim mjestima i na skrovitim plažama, pred veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom!

Idealna prilika da naši posjetitelji upoznaju Dugi otok detaljnije i da dožive čari netaknute prirode kojom se Dugi otok toliko ponosi! Kreativno osmišljen sedmodnevni program sadrži nešto za svakoga, bilo da vas zanima ljekovito bilje, gastro doživljaj, kulturna baština ili samo šetnja prirodom na svježem zraku i u dobrom društvu! Dobro došli!  

Posjetite web stranicu

Blue Fish Festival

Lokacija Kali
Datum 21-06-2024 - 22-06-2024

Kali na otoku Ugljanu, najribarskije mjesto u Hrvatskoj, svojim posjetiteljima u lipnju nudi zanimljivo gastro događanje - Blue Fish Festival ili jednostavno rečeno feštu od plave ribe.

Plava je riba, koju stoljećima love lokalni ribari, othranila mnoge generacije, a danas se još više cijeni njena vrijednost. Zdrava je to i ukusna namirnica, krcata vrijednim nutrijentima, pa budite dio ovog sjajnog događanja i probajte niz  maštovitih jela u izvedbi renomiranih, kreativnih i nagrađivanih kuhara. Svako jelo od ribe, nabolje prati kapljica dobrog vina pa da doživljaj bude potpun, izaberite neko po svom ukusu jer ih zadarska regija nudi zaista puno, i to vrhunskih. A trodnevni Blue Fish Festival neizostavno prate i sjajni zabavni programi da u potpunosti možete osjetiti čari otočne fešte.      

Posjetite web stranicu

Kualjske ribarske noći - Tunuara

Lokacija Kali
Datum 18-07-2024 - 20-07-2024

Okusite povijest! Jedan je ribar iz mjesta Kali postao poznat diljem svijeta po izumu tunare — posebne vrste ribarske mreže. 

Saznajte više sudjelujući u raznim natjecanjima u veslanju, prikazima ribolovnih vještina i izložbama. Sve je popraćeno glazbom i, naravno, tamošnjim ukusnim ribljim specijalitetima. Doživite ovo jedinstveno ribarsko selo pod punim mjesecom!

Saljske užance

Lokacija Sali
Datum 09-08-2024 - 11-08-2024

Jeste li spremni za tri dana i noći zabave? 

Upravo to nudi Saljska fešta, koja započinje kad saljski brodovi uplove u zadarsku luku u pratnji tovareće muzike. Nakon prve noći slavlja okrijepite se delicijama na Ribarskoj noći i pripremite za treći dan, kad slijede nesvakidašnja sportska natjecanja, poput tradicionalne Trke tovarov, spektakularne utrke magaraca, kojom završava ova fešta.

Triatlon Dugi otok

Lokacija Sali
Datum 07-09-2024 - 07-09-2024

Doživjeti neki krajolik u njegovoj punini najljepše je šetnjom ili vožnjom biciklom. Dugi otok svim avanturistima i ostalima koji žele istinski upoznati njegovu ljepotu pruža tu mogućnost duž cijelog otoka.

Brdovit dugootočki krajolik pružiti će šetačima i biciklistima nevjerojatne poglede na zadarski akvatorij, a zahtjevni će uživati u težim rutama koje u nebrojenim kombinacijama presijecaju dugootočki krajobraz.

Triatlon je idealno natjecanje koje omogućuje da se otok u potpunosti doživi. Zbog svojeg položaja, veličine i raznolikosti omogućiti će natjecateljima da prođu sve njegove različitosti: pitoreskna mjesta i skrovite plaže u srazu sa veličanstvenim klifovima i bujnom vegetacijom. 

Posjetite web stranicu

Dugi Otok Moto tour

Lokacija Sali
Datum 30-09-2024 - 03-10-2024

Vjetar u kosi, osjećaj slobode, mirisi divlje prirode i začinskog bilja, pogled na Kornate i more – sve ovo i mnogo više čeka Vas na 3. Dugi otok Moto tour. Spremite se na uživanje i odmor u predivnom ambijentu. Dobiti ćete pratnju stručnog vodiča #crobiker, smještaj te Kornati excursion.

Prijavite se na: [email protected]