Reci DA!

Biogradska rivijera

Homepage Destinacije
 • Biogradska rivijera
 • Biograd na Moru - ili jednostavno Biograd - lijepo je odmaralište na obali i važan nautički centar smješten na malom poluotoku u samom srcu jadranske obale. Grad je okružen izuzetnom prirodom, a posjetitelji mogu istraživati brojne obližnje nacionalne parkove i parkove prirode, diviti se bogatoj i zanimljivoj kulturnoj baštini ili uživati u izvrsnim plažama i divnim šetalištima.

  NE PROPUSTITE

  Pođite na romantični izlet na otok u obliku srca.

  Provedite veseli dan u Dalmalandu.

  Plovite po arhipelagu.

  Obilježja

  Otok u obliku srca

  Zaljubite se u ovaj otok

  Otok Galešnjak poznat je po svom obliku srca, no postoje i drugi razlozi da se u njega zaljubite.

  Kao i većina toga vezano uz ljubav, otkrivanje ovog otoka također je bilo slučajno. Ovaj maleni otok od samo 0,132 četvorna kilometra zemljišta slučajno je otkriven u pretraživanju na aplikaciji Google Earth i odmah je postao tema dana na televizijskim kanalima kao što su CNN i BBC. Cijeli je svijet otkrio Galešnjak, otok najsavršenijeg oblika srca na svijetu. Možete planirati i svoje romantično putovanje tamo, ali napominjemo: na njemu nema nikakvih umjetnih objekata niti smještaja. Po našem mišljenju, to ga čini još romantičnijim, zar ne? Uživajte tu s voljenom osobom u romantičnim trenutcima ispod zvijezda ili zaplivajte zajedno morem s čistih šljunčanih plaža, kakve okružuju ovaj maleni otok.

  Unajmite čamac ili jedrilicu i istražite otočje

  Plovite na odmoru / razgledajte Jadran na nov način

  Najljepši način za istraživanje otočja upravo je s broda. Procijenite sami!

  Cijeli arhipelag pogodan je za jedrenje jer ima kristalno čisto more, umjerene plime i blage morske struje. Dodajte u mješavinu zapanjujuće krajolike, prirodu i plovne rute i dobivate izvanredno nautičko iskustvo! Kako je smješten na najrazvedenijem dijelu Jadranskog mora, na području s najvećim brojem otoka te nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode, Biograd je idealno polazište za sve ljubitelje jedrenja, osobito od travnja do listopada. 

  Ovaj gradić ima i dugu i ponosnu pomorsku povijest i jedno je od najpopularnijih nautičkih mjesta Sjeverne Dalmacije. Biograd nudi izvrsne sadržaje dobro opremljenih marina, udobnost i intimnost malih privatnih uvala i brojne mogućnosti za istraživanje zapanjujućeg prirodnog okoliša. Nije čudo da privlači i mnoge ljubitelje plovidbe koji dolaze na jednu od 50 godišnjih regata. Zaplovite!

  Dalmaland

  Ovdje počinje zabava

  Dalmaland ima samo jednu misiju - zabavu za cijelu obitelj.

  Odmor s previše zabave? Je li itko ikad rekao tako nešto? Dakle, ako ste raspoloženi za malo adrenalina i zabave, pravac Dalmaland. Ovaj tematski park nudi hrpu zabave i spektakularne razbibrige za cijelu obitelj - u samom središtu jadranske obale. Posjetitelji mogu odabrati svoju avanturu iz jedne od tri adrenalinske vožnje temeljene na temama: Svemir, Pirati i Divlji Zapad. Park, međutim, svakome nudi ponešto, od računalnih simulacija i soba za igre, pa do mađioničara, žonglera, cirkuskih izvođača, komičara i sličnih zabavljača iz cijelog svijeta. Zabavno je čak i čitati o tome. Od sada možete uživati i u najvećem vodenom parku u Dalmaciji s čak 14 vodenih atrakcija i najvećim toboganom u Hrvatskoj!

  Plaže

  Top of the pops

  Pronađite plaže koje baš vama najbolje odgovaraju!

  Biogradska rivijera ima niz prekrasnih i popularnih plaža, a sve su u neposrednoj blizini grada i lako dostupne ugodnim šetnicama poput Bošane, Dražice i Soline. Oni koji su spremni otići malo dalje svakako bi trebali posjetiti i Crvenu luku, slikovitu pješčanu uvalu vrijednu vožnje od samo 3 km. Vjerujte, isplatit će vam se.

  More oko tih plaža s plavom zastavom vrlo je čisto, a na većini njih obližnji borovi pružaju dobrodošlu hladovinu i zaklon od vrelog i žarkog mediteranskog sunca. Ako vam je opuštanje dosadno, ne brinite. Biogradske plaže nude i priliku za sve vrste rekreativnih i sportskih aktivnosti, kao i mogućnost zabave u dobro opremljenim dječjim igralištima i uživanje u gastronomskim specijalitetima.

  Saznajte više

  1 of 4
  alt

  Upoznajte zavičaj ovdašnjih ljudi

  Zavičajni muzej

  Povijest i kultura

  Brojni činjenični zapisi o burnoj i bogatoj povijesti biogradske regije pohranjeni su u ovom fascinantnom muzeju baštine. Smješten u prekrasnom ambijentu na samoj obali Biograda, Zavičajni muzej otkriva povijesne činjenice i priča o krunjenim kraljevima, cijenjenim plemićima i bogatim trgovcima koji su ovdje živjeli trajno ili u Biogradu boravili tek nakratko. 

  alt

  Arhitektura je religija

  Sakralna arhitektura

  Povijest i kultura

  Biograd i okolica dom su zanimljivim sakralnim spomenicima raznih stilova i povijesnih razdoblja. Bazilika sv. Ivana iz 11. stoljeća, obzidani benediktinski samostan iz 12. stoljeća na brdu Ćokovcu, crkvica sv. Roka iz 16. stoljeća, župna crkva sv. Stošije iz 18. stoljeća i šarmantna crkva sv. Antuna iz 19. stoljeća služe kao svjedočanstva svojih vremena i pokazuju bogatstvo sakralne baštine. 

  alt

  Pješačenje i biciklizam!

  Pješačke i biciklističke ture

  Priroda i pustolovine

  Ovo je područje s iznimnim pješačkim i biciklističkim panoramskim stazama koje istodobno uzbuđuju i opuštaju. Svim ljubiteljima tih sportova nudi se velik izbor - od lakših staza uz borove prema Solinama i šljunčanih puteljaka prema Pakoštanima, pa do udaljenijih i zahtjevnijih staza oko Vranskog jezera i na valovitim brežuljcima susjednih otoka. 

  Priče

  Prev Next

  Ronjenje

  Bacite pogled i ispod mora

  More oko Biograda poželjno je odredište i za ronilačke stručnjake i one koji prave svoje prve korake u istraživanju morskih dubina!

  Prev Next

  Maškovića Han

  E to je ljetnikovac!

  Saznajte više o priči o ljetnikovcu Maškovića pretvorenom u butik-hotel!

  Priče

  alt

  Ronjenje

  Bacite pogled i ispod mora

  More oko Biograda poželjno je odredište i za ronilačke stručnjake i one koji prave svoje prve korake u istraživanju morskih dubina!

  Možete se diviti moru iz automobila, s plaže, na fotografijama, dok ručate... Ali vidjeti ga iz druge perspektive - iz dubine - ipak je poseban doživljaj!

  Mnogim je iskusnim roniocima i ljubiteljima ronjenja ovo područje vrlo privlačno jer je morsko dno tu iznimno raznoliko i prepuno različitih prirodnih pojava. Vanjske strane mnogih otoka ovog kraja dosežu dubinu veću od 50 m, pa pružaju savršene uvjete za istraživanje prekrasnih koraljnih grebena, zanimljivih spilja i bujnog podmorskog života. Obalna i otočna flora i fauna oko Biograda bogate su i šarolike, a visoka vidljivost pod vodom idealna je za podmorske foto-safarije. Razvedena obala i lijepe uvalice pružaju privlačno sklonište od povremenih jačih vjetrova i njima izazvanih valova. Kopajte duboko i ronite duboko!

  alt

  Maškovića Han

  E to je ljetnikovac!

  Saznajte više o priči o ljetnikovcu Maškovića pretvorenom u butik-hotel!

  Jusuf Mašković, izvorno iz Vrane, visoki dostojanstvenik na sultanovom dvoru i vrhovni admiral turske flote, želio je izgraditi luksuznu i modernu ljetnu kuću u istočnom stilu za svoj povratak iz Carigrada u domovinu. Počeo je 1644. godine, a na gradnji je svakodnevno radilo više od 500 radnika. Sam joj Mašković nikad nije vidio završetak. Godinu dana kasnije, osvojio je Kretu s vojskom od 60.000 ratnika. Plemenitost koju je pokazao prema mletačkim vojnicima naljutila je sultana, koji ga je pozvao na sud, osudio i dao pogubiti. Njegova je smrt promijenila sve, pa i Han, koji je na kraju sagrađen skromnije od plana. Danas mu se možete diviti u punom bogatstvu, budući da je pretvoren u butik-hotel.

  Explore

  alt

  Top

  Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

  VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

  Smješteno u: Biogradska Rivijera

  alt

  Top

  Povijest i kultura , Hrana i piće

  MAŠKOVIĆA HAN

  Smješteno u: Zaleđe Biogradska Rivijera