Obiteljsko ljetovanje

OBITELJSKA ZABAVA U PARKU PRIRODE

Smješteno u: Zaleđe Biogradska Rivijera

Parkovi prirode velika su zabava za obitelj. Osim što ćete se nadisati svježeg zraka i što će se vaša djeca dobro izmoriti prije nego čvrsto prespavaju noć, ovdje ćete ponešto i naučiti.
Dan ili dva u Parku prirode Vransko jezero idealan su izlet za vašu obitelj.

 

Park prirode Vransko jezero

vransko jezero

Divno je što priroda pruža mnogo prilika za učenje. U Parku prirode Vransko jezero djeci će se svidjeti poučna staza Ptice Vranskog jezera, duga 450 metara. Šetnja stazom traje samo 45 minuta, pri čemu ćete mnogo toga naučiti. Također možete unajmiti dalekozor kako biste vi i vaša djeca mogli proširiti vidni spektar koji pruža golo oko.
Adrenalinski park Vransko jezero također je nezaobilazno mjesto za sve tipove obitelji. Smješten u gustoj borovoj šumi, park djeci nudi omiljeni zipline, penjanje po stijenama, hodanje – sve u svemu, aktivni odmor. Park pokriva ogromno područje od 3700 četvornih metara i 3 staze pa će ovdje svatko lako pronaći mjesto za sebe. Također možete uskočiti na električni vlak koji vozi do obalnog mjesta Pakoštane.

 

Han

maskovic han
Han je mjesto gdje se susreću povijest i sadašnjost. Nekada je to bila ljetna rezidencija jednog od najbližih generala otomanskog sultana, a danas renovirana tvrđava pod nazivom Maškovića han.
Tu je i muzej koji pomaže svima da nauče više o povijesti ovog područja; djeca mogu mnogo naučiti promatrajući izloške iskopane tijekom godina, kao što su grnčarija, novac i slično. Također možete istražiti nadgrobne spomenike iz razdoblja turske okupacije. Možete razgledati topovske kugle koje su pronađene oko hana dok je renovacija bila u tijeku. Uživite se u ulogu vojnika iz daleke prošlosti.
Na ovom mjestu možete uroniti u povijest i uistinu uživati kao obitelj.

 

Dani vitezova

days of the knights
Ako se u kolovozu zateknete u blizini, svakako posjetite manifestaciju Dani vitezova, gdje srednji vijek oživljava na veselje cijele obitelji! Djeca će se oduševiti putovanjem u prošlost, viteškim šatorima, turnirima, obrtnicima, žonglerima, kostimima i obiljem delicija za sve sladokusce.
Dani vitezova velika su manifestacija koja privuče 30 000 posjetitelja svake godine. Tijekom tri dana manifestacije, osjećat ćete se kao pravi stanovnik srednjovjekovnog kraja i vjerojatno će vam biti čudno vratiti se u današnjicu i vaš hotel na kraju dana.

 

Jahanje

Ne samo da ćete razgledavati izvanredan krajolik, nego ćete to činiti na konjima prijateljske i blage naravi.

Obilazak započinje na poljoprivrednom imanju Vrana, gdje ćete se upoznati s novim četveronožnim prijateljima! Nakon toga, krećete putem Vranskog jezera i avantura počinje. Obilazak uz ovo najveće prirodno jezero u Hrvatskoj traje četiri sata, a usput možete promatrati neke od ptica koje ovdje obitavaju. Kada dođe vrijeme ručka, objedovat ćete uz jezero i potom se zaputiti natrag.
Ovo je savršen izlet koji će cijeloj obitelji ostati u dugom sjećanju.

Ilirija Travel

Ilirija Travel

//www.ilirija-travel.com/

Find More

Dalmaland

fun park biograd
Tko ne bi uživao u zabavnom parku? Dalmaland je smješten na periferiji, između Pakoštana i Biograda. Nudi prekrasan pogled na krajolik i mnoštvo zabave. Podijeljen je u 3 tematske cjeline: Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad. Uživajte u brzim vožnjama u vlakovima smrti ili u vožnji panoramskim kotačem. Manja djeca mogu uživati u atrakcijama prilagođenima njihovoj dobi. Tu su i predstave i nastupi mađioničara, žonglera i cirkusanata.
Ako se umorite od vožnji, posjetite igraonicu s mnoštvom igara od kojih je svakako najpoznatija XD Dark Ride, virtualno putovanje u kojem će uživati cijela obitelj. 
Od sada možete uživati iu najvećem vodenom parku u Dalmaciji s čak 14 vodenih atrakcija i najvećim toboganom u Hrvatskoj!

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Smješteno u: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Smješteno u: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Smješteno u: Otoci

Istražite više