Obiteljsko ljetovanje

OBITELJSKA ZABAVA U PARKU PRIRODE

Zaleđe Biogradska Rivijera

Parkovi prirode velika su zabava za obitelj. Osim što ćete se nadisati svježeg zraka i što će se vaša djeca dobro izmoriti prije nego čvrsto prespavaju noć, ovdje ćete ponešto i naučiti.
Dan ili dva u Parku prirode Vransko jezero idealan su izlet za vašu obitelj.

 

Park prirode Vransko jezero

vransko jezero

Divno je što priroda pruža mnogo prilika za učenje. U Parku prirode Vransko jezero djeci će se svidjeti poučna staza Ptice Vranskog jezera, duga 450 metara. Šetnja stazom traje samo 45 minuta, pri čemu ćete mnogo toga naučiti. Također možete unajmiti dalekozor kako biste vi i vaša djeca mogli proširiti vidni spektar koji pruža golo oko.
Adrenalinski park Vransko jezero također je nezaobilazno mjesto za sve tipove obitelji. Smješten u gustoj borovoj šumi, park djeci nudi omiljeni zipline, penjanje po stijenama, hodanje – sve u svemu, aktivni odmor. Park pokriva ogromno područje od 3700 četvornih metara i 3 staze pa će ovdje svatko lako pronaći mjesto za sebe. Također možete uskočiti na električni vlak koji vozi do obalnog mjesta Pakoštane.

 

Plivanje s konjima

horseback riding
Jahanje je fantastično iskustvo u svakom pogledu, a djeca vole provoditi vrijeme u blizini tih nježnih divova. Možete li zamisliti jahanje kroz jezero? Doslovno plivate s konjima!
Ovaj izlet dostupan je kroz cijelu godinu a započinje u Zadru. Kreće se u 8 sati ujutro a vožnja do ranča traje oko sat vremena. Tamo ćete se ukratko upoznati s onime što vas čeka i avantura može početi!
Ovaj cjelodnevni izlet idealan je za početnike. Dobrodošla su sva djeca starija od 5 godina. Ovo je jedno od rijetkih mjesta u zemlji koje nudi ovakvo iskustvo. Kako biste mogli maksimalno uživati, u cijenu je uključeno sve što vam treba, pa tako i obrok.

 

Han

maskovic han
Han je mjesto gdje se susreću povijest i sadašnjost. Nekada je to bila ljetna rezidencija jednog od najbližih generala otomanskog sultana, a danas renovirana tvrđava pod nazivom Maškovića han.
Tu je i muzej koji pomaže svima da nauče više o povijesti ovog područja; djeca mogu mnogo naučiti promatrajući izloške iskopane tijekom godina, kao što su grnčarija, novac i slično. Također možete istražiti nadgrobne spomenike iz razdoblja turske okupacije. Možete razgledati topovske kugle koje su pronađene oko hana dok je renovacija bila u tijeku. Uživite se u ulogu vojnika iz daleke prošlosti.
Na ovom mjestu možete uroniti u povijest i uistinu uživati kao obitelj.

 

Dani vitezova

days of the knights
Ako se u kolovozu zateknete u blizini, svakako posjetite manifestaciju Dani vitezova, gdje srednji vijek oživljava na veselje cijele obitelji! Djeca će se oduševiti putovanjem u prošlost, viteškim šatorima, turnirima, obrtnicima, žonglerima, kostimima i obiljem delicija za sve sladokusce.
Dani vitezova velika su manifestacija koja privuče 30 000 posjetitelja svake godine. Tijekom tri dana manifestacije, osjećat ćete se kao pravi stanovnik srednjovjekovnog kraja i vjerojatno će vam biti čudno vratiti se u današnjicu i vaš hotel na kraju dana.

 

Zabavni park Biograd

fun park biograd
Tko ne bi uživao u zabavnom parku? Zabavni park Biograd smješten je na periferiji, između Pakoštana i Biograda. Nudi prekrasan pogled na krajolik i mnoštvo zabave. Podijeljen je u 3 tematske cjeline: Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad. Uživajte u brzim vožnjama u vlakovima smrti ili u vožnji panoramskim kotačem. Manja djeca mogu uživati u atrakcijama prilagođenima njihovoj dobi. Tu su i predstave i nastupi mađioničara, žonglera i cirkusanata.
Ako se umorite od vožnji, posjetite igraonicu s mnoštvom igara od kojih je svakako najpoznatija XD Dark Ride, virtualno putovanje u kojem će uživati cijela obitelj.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Location: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Location: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Location: Otoci

Istražite više

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

OD KRISTALNOG PLAVOG MORA DO PLANINSKOG MASIVA

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

Saznajte više
Istraži

Istražite najljepše ture i uživajte u raznim aktivnostima i atrakcijama koje pružaju stručnjaci zadarske regije.
Otkrijte parkove, otoke, planine ... Upijte bogatu povijest i kulturu, ljepotu kristalno čistog mora, nevjerojatne zalaske sunca ... i još mnogo toga!

Istraži

Saznajte više