Kako doći do nas

Homepage Plan
 • Kako doći do nas
 • Zadarska regija je lako dostupna destinacija kopnom, morem i zrakom. Ima dobru infrastrukturu i izravnu vezu s većim gradovima Republike Hrvatske: Zagrebom, Rijekom, Splitom i Drubrovnikom, te izvanredne kapacitete u suvremenim uslugama brojnih marina.

  Autocesta A1 vodi do Zadarske županije i Zadra. Glavna je auto-linija koja povezuje Zagreb s Dalmacijom i uključena je u europske koridore V i X, a dalje vodi prema Ljubljanji, Beču, Budimpešti ili Beogradu, zatim Istanbulu ili Ateni. Proteže se paralelno s dobrom državnom cestom D1-Lička magistrala s dvije trake za koju nije potrebno plaćanje. Iz smjera Italije moguće je doći do Rijeke autocestom A7 koja se povezuje s A1 kod Bosiljeva ili jednostavno krenite šarenom jadranskom cestom D8. Sama zadarska regija ima dobar sustav lokalnih i regionalnih cesta.

  Liburnija

  Zadar ima zračnu luku koja je 10 km udaljena od grada. Razdoblje intenzivnih letova započinje u travnju kada je zračna luka povezana s oko 30 destinacija kao što su London, Pariz, Marseilles, Bruxelles, Stockholm, Oslo, Dusseldorf, Köln, Stuttgart, ... koje ljeti porastu na oko 45 europskih destinacija i čiji raspored leta traje do kraja listopada.

  Zračna luka Zadar

  Brojna stajališta taksija na posjećenim mjestima omogućuju korisnicima jednostavan pristup taksi vozilima 24 sata dnevno (zračna luka, autobusni kolodvor, putnička luka Gaženica). Veliki broj rent-a-car agencija, od kojih su mnoge s međunarodnom franšizom, pružaju usluge najma automobila. Postoje i međunarodne agencije koje djeluju putem aplikacija (Uber).

  Zadar ima trajektne veze s Anconom u Italiji, gradom na suprotnoj strani Jadrana. Tvrtka za pomorski prijevoz je Jadrolinija koja također ima katamaransku vezu Zadar-Pula-Zadar. Trajektna, katamaranska i brza brodska veza razgranata je u Zadarskoj županiji koja povezuje 17 naseljenih otoka od Zadra i Biograda do otoka Pašmana i Ugljana. Većina otoka ima prometnice i autobusni prijevoz dok most povezuje Ugljan i Pašman.

  Jadrolinija

  G&V Line

  Miatours