Odjedrite iz Biograda

TOP MJESTA ZA NAUTIČKU AVANTURU

Homepage Doživljaji Nautika
 • TOP MJESTA ZA NAUTIČKU AVANTURU
 • Iako su pustolovine na jedrenju slane, one ostavljaju slatke i dugotrajne uspomene koje se zauvijek čuvaju u ispunjenom srcu i ponesenom umu, stoga doživite morsko blaženstvo ove regije.

  Bez obzira na to jedrite li oko borovima obraslih otočića s netaknutim uvalama ili se odlučite provesti više vremena istražujući nazubljene stijene i grube površine stjenovitih otoka, vaš će doživljaj jedrenja u regiji biti sasvim zabavan, a i vrijedan.

  Plovite Zadarskim kanalom, pronađite svoj put kroz zadarsko otočje, kružite oko pravih dragulja prirode poput otoka Galešnjaka u obliku srca ili vijugavom uvalom Telašćicom, posjetite pješčane lagune oko Nina, otkrijte nebeske uvale otoka Paga i Dugog otoka, zadržite se na izvanrednim mjestima poput plaže Sakaruna ili Kraljičine plaže, zaustavite se u prekrasnim zadarskim i ninskim lukama i svakako se odmorite u izuzetnim marinama Biograda i Sukošana. Trebate li još koji razlog da već ove minute sve ostavite i zaplovite?

  BIOGRAD JE IDEALNO POLAZIŠTE ZA SVE ONE KOJI VOLE JEDRENJEJE

  Smješten u najrazvedenijem dijelu Jadranskog mora, području s najvećim brojem otoka i nekoliko nacionalnih parkova i parkova prirode, Biograd je idealno polazište za sve one koji vole jedrenje, posebno između travnja i listopada.

  Grad ima dugu i ponosnu pomorsku povijest i jedno je od najpopularnijih nautičkih mjesta u Sjevernoj Dalmaciji, a nudi izvrsne sadržaje dobro opremljenih marina, uz udobnost i intimu malih privatnih uvala i brojne mogućnosti za istraživanje zapanjujućeg prirodnog okruženja. Nije ni čudo što privlači mnogo jedrilica i ljubitelja jedrenja koji dolaze na jednu od 50 godišnjih regata. Zaplovite!

  UVALA SAKARUN

  Zamislite svoju plažu iz snova. Bijeli pijesak, tirkizna voda i borovi? Pa, sada ju možete i posjetiti. Uvala Sakarun prirodni je dragulj regije, nadaleko poznat i redovno uvršten među najljepše uvale na svijetu! Ali postoji još jedna velika ljepotica u okolici.

  Sakarun

  Sakarun je široka pješčana uvala dubine 800 metara s pogledom na otvoreno Jadransko more. Nalazi se na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka. Ova izuzetna plaža stekla je zasluženu reputaciju zbog izrazito bijelog pijeska, bistrog tirkiznog mora i gustih redova borova koji pružaju hladovinu dobrodošlice u vrućim ljetnim danima. Sakarun je spektakularno mjesto ljepote, mira i tišine pogodno za sve, jer mirni plićaci koji okružuju plažu nude sigurnost i opuštanje u izvanrednom okruženju promjenljivih nijansi i boja.

  PARK PRIRODE TELAŠĆICA

  Telašćica je prekrasna uvala i park prirode smješten na jugoistočnom dijelu Dugog otoka. Ova prekrasna uvala smještena u skladnom okruženju uključuje 6 šarmantnih otočića i okružena je s 13 otoka, a svi su prekriveni bujnom vegetacijom zimzelenih šuma. Telašćica je proglašena parkom prirode zahvaljujući svojoj bogatoj flori i fauni, izrazitim geomorfološkim pojavama, bistrom morskom dnu prepunim morskog života, kao i svojoj zanimljivoj arheološkoj baštini. Odaberite svoje omiljeno mjesto među 25 malih plaža, litica visokih 161 m, slanog jezera s ljekovitim svojstvima, slikovitim i neobičnim otocima i nevjerojatnim vidikovcima!

  Telašćica park prirode

  OTOK SRCE

   Otok Galešnjak poznat je po obliku srca, ali postoji više razloga da se u njega zaljubite. Kao i većina stvari koje se odnose na ljubav, i otkrivanje ovog otoka bilo je slučajno.

  Galešnjak

  Ovaj maleni otok od samo 0,132 kvadratna kilometra zemlje slučajno je otkriven prilikom pretraživanja Google Earth-a. To je odmah postala tema na TV kanalima kao što su CNN i BBC. Čitav je svijet saznao za Galešnjak, otok s najsavršenijim oblikom srca na svijetu. Možete isplanirati i svoje romantično putovanje, ali imajte na umu da on nema nikakvu vrstu umjetnih građevina ili smještajnih objekata. Prema našem mišljenju, to ga čini još romantičnijim, zar ne? Uživajte u romantičnim trenucima pod zvijezdama ili plivajte bistrim šljunčanim plažama koje okružuju maleni otok sa svojom voljenom osobom.

  Istražite više