Uspon na vrh

Penjanje po stijenama

Volite li pješačenje i trekking ili preferirate penjanje i speleologiju, u krajoliku ove regije uživat ćete koliko vam srce poželi! Golemi vrhovi veličanstvenog Velebita, nazubljene litice impozantnih kanjona, visoka brda panoramske obale i strme padine mnogih šarmantnih otoka gotovo vas tjeraju na akciju, vuku vas da krenete istraživati planinske prostore ovoga kraja.

Prijeđite Nacionalni park Paklenicu, prirodnu oazu borovih šuma s više od 150 km pješačkih staza, i uspenjite se liticama veličanstvenih kanjona Velike i Male Paklenice. 
To je mjesto izvanredne prirodne ljepote. To je ujedno i najposjećenije penjalište u Hrvatskoj. Penjanje po stijenama vrlo je raznoliko: od sportskih ruta za jedan uspon do ruta za penjanje na velike zidine do 350 m, ugošćavanje apsolutnih početnika kao i najiskusnijih penjača. Ovdje je ukupno 590 ruta na vapnenačkim stijenama s većinom od njih obloženim vijcima. Nije ni čudo što se ovdje svake godine održava Međunarodni skup penjača koji okuplja penjače širom svijeta kako bi sudjelovali u uzbudljivim događajima i natjecanjima. Veličanstveni kanjoni Velike Paklenice i Male Paklenice, po mnogima, su najimpresivniji dijelovi parka, s tim da je prvi visok preko 700 m, širok 50 do 800 m i dugačak 14 km! Samo 2 kilometra udaljena od mora, Paklenica je među omiljenim odredištima za obitelji s djecom.

climbing

climbing

Istražite više