Biciklizam na drugoj razini

Panoramske vožnje biciklom

Homepage Doživljaji Priroda i pustolovine
 • Panoramske vožnje biciklom
 • U regiji se nalazi niz dobro označenih panoramskih biciklističkih staza koje će ponuditi uzbuđenje i prvorazrednu ugodnu rekreaciju. 
  Ako se odlučite za vožnju sjeverno od zadarske obale, krenite prema Zatonu, Ninu, otoku Viru, Starigradu i otoku Pagu te uživajte u predivnom raznolikom okruženju.
  Istodobno ćete proći najzapadnijim dijelom kopnenog zaleđa Dalmacije kraj Privlake, grubom „mjesečevom“ površinom Paga, stjenovitim brdima Vira, strmim stazama Nacionalnog parka Paklenice i mnogim drugim krasnim mjestima. Ako vas put navede prema jugu, prema Bibinjama, Sukošanu, Biogradu, Pakoštanima i Parku prirode Vrani, vozit ćete neznatno manje zahtjevnim stazama i približiti se divnim morskim odmaralištima. Ako vam je draža vožnja biciklom po otocima, možete iskusiti velike slikovite staze Pašmana i Ugljana ili trajektom doći do nevjerojatnog Dugog otoka i njime slobodno lutati. Što god odaberete - biciklom nećete krenuti krivo!

  Čitavo područje rivijere Paklenice sjajno je mjesto za ležeran i živopisan biciklizam, kao i za intenzivni mountain biking! Istražite neobične staze oko Posedarja, Jasenica i Ražanca i odaberite svoje omiljene!

  ZBM

  Područje Biogradske rivijere ima izvanredne panoramske pješačke i biciklističke staze koje će vas uzbuditi i opustiti. Za sve ljubitelje ovih sportova postoji veliki izbor, uključujući jednostavnije obližnje staze do Solina okružene borovom šumom i šljunčanim putevima prema Pakoštanima, kao i udaljenije i zahtjevnije rute oko Vranskog jezera i brda susjednih otoka.

  ZBM

  Pogled na sjeverni dio otoka Paga koji oduzima dah nemoguće je usporediti s bilo čim drugim na planeti jer uglavnom podsjeća na Mjesec. Istražite biciklom područje koje je oblikovano vjetrom bure!
  Vožnja biciklima po otocima jedinstveno je iskustvo. Kamo god otišli, prije ili kasnije završit ćete na plaži, a pogledi su zapanjujući - i u smjeru obale i drugih otoka. Otoci i dalje svjedoče prošlim vremenima i načinu života koji se ovdje ne mijenja tako brzo.

  ZBM

  Istražite više