Reci DA!

Ninska rivijera

Homepage Destinacije
 • Ninska rivijera
 • Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad i mjesto rođenja hrvatske države. Danas je on moderno turističko odredište koje nudi sve vrste aktivnosti za pojedince i obitelji, bilo da je riječ o izvrsnim pješčanim plažama i divnim intimnim uvalama ili krajnje zabavnim mjestima za odmor najviše kvalitete.

  NE PROPUSTITE

  Kušajte dio tradicije – Ninski šokol.

  PosjetiteMuzej soli i solane.

   Opustite se na pješčanim plažama.

  Obilježja

  Zavodljivi gradić Nin

  Ljubav je u (ninskom) zraku

  Otkrijte zašto je Nin dobio službenu oznaku "Najbolje romantično odredište Europe"!

  Poljubite voljenu osobu na označenim "mjestima za poljupce", podijelite svoje uspomene na zidu, kupite ružu na plesu čarobnih vila na romantičnom koncertu i uhvatite mjesto na svima dragoj "klupi za ljubljenje". Stari je gradić savršeno mjesto za zaljubljivanje, zaruke ili planiranje vjenčanja. Ako ste beznadni romantičar, Nin je pravo mjesto za vas. A ako niste - postat ćete. Pronađite svog princa/princezu iz bajke u bajkovitom gradiću Ninu!

  Plaže Ninske riviere

  Osjećajte se poput kraljice

  Otkrijte pješčanu Kraljičinu plažu ili pronađite neku drugu koja će bit vaša kraljica plaža.

  Mjesta poput Zaton Holiday Resorta pružaju brojne mogućnosti za zabavu i avanturu, ali ako želite terapeutsku zabavu, dođite na pješčanu Kraljičinu plažu i uživajte u kraljevskom tretmanu blatom i u ljekovitim bazenima. Također vrijedi posjetiti obližnje plaže Vira, Privlake ili Vrsi.

  Lijepe pješčane plaže Bilotinjak, Ždrijac i Kraljičina plaža svrstavaju se među najbolje plaže u Hrvatskoj, a tamošnji blagi, ali i neprestani vjetrovi također stvaraju izvrsno okruženje za odličan windsurfing i kitesurfing. Neke od plaža u regiji posebno su pogodne za djecu, budući da se njihovi roditelji slobodno mogu opustiti i uživati dok se djeca zabavljaju.

  Ninska solana - Muzej soli

  Kušajte muzej

  Ako svoj slatki odmor želite malo zasoliti, Muzej soli nezaobilazno je mjesto.

  Sol se u Ninu vadila od rimskih vremena, a lokalna zajednica ponosna je na današnju tradicionalnu proizvodnju prema najvišim ekološkim standardima.

  Oko 100.000 posjetitelja godišnje nauči ovdje ponešto o jedinstvenoj proizvodnji soli i bira iz široke ponude proizvoda od soli. Ovdje se kuša i kupuje čuveni cvijet soli, izvrsna delikatesa koju mnogi smatraju "kavijarom soli", a cijenjena je i među najizbirljivijim gurmanima širom svijeta. Oni koji rade u lokalnoj solani izrazito su ponosni što sol ovdje ne proizvode strojevi, nego se ona bere izravno iz bazena solane oblikovanih utjecajem sunca, mora i vjetra. Mjesto obogaćuje i raznovrstan život u prirodi i obližnje ljekovito blato. Kako bi vam odmor bio još slađi, dodajte mu malo soli!

  Crkva sv. Nikole

  Planirajte kraljevski posjet

  Razgledajte crkvu u kojoj se okrunilo sedam hrvatskih kraljeva i osjećajte se i sami poput kralja svijeta gledajući tamošnji zalazak sunca.

  Poznati simbol Ninske rivijere crkva je sv. Nikole, predromanička crkva iz 12. stoljeća, vrlo važna za dinastije hrvatskih vladara. Mala crkva nalik tvrđavi sagrađena je krajem 11. stoljeća i duga je tek 5,9 m, široka 5,7 m i visoka 6 m. Legenda nam kaže da je u Ninu okrunjeno sedam hrvatskih kraljeva. Svaki je od njih nakon krunidbe sa svojom pratnjom morao dojahati do crkve kako bi se predstavio narodu i pritom, kao znak kraljevske moći, u simboličnom obredu mačem zarezati sve četiri strane svijeta. Osim uživanja u šarolikoj povijesti crkve i njezinoj jedinstvenoj baštini, posjetitelji ovdje mogu promatrati zadivljujuće zalaske sunca koji će samo upotpuniti već nezaboravno iskustvo. 

  Saznajte više

  1 of 5
  alt

  Odsjednite u svjetioniku Lanterna

  Odsjednite u svjetioniku Lanterna

  Svjetionik Villa Lanterna izvorno je sagrađen 1881. godine. Glavna građevina je od kamena i nalazi se na izoliranome mjestu u borovoj šumi uz privlačnu stjenovitu i pješčanu plažu. 

  alt

  Razgledajte najmanju katedralu na svijetu

  Crkva sv. Križa

  Povijest i kultura

  Crkva sv. Križa, zvana "najmanjom katedralom na svijetu", jedan je od najznačajnijih simbola Nina. Ova netaknuta predromanička crkva iz 9. stoljeća neka je vrsta sunčanog sata koji određuje točan datum ekvinocija i solsticija. 

  alt

  Jedrom kroz povijest

  Condura Croatica

  Povijest i kultura

  Condura je bio najmanji, ali možda i najsmrtonosniji brod u povijesti ratovanja. Hrvatski kraljevi tijekom 11. i 12. stoljeća imali su i do 20.000 veslača spremnih za borbu u svakom trenutku. Jedna od condura danas se može vidjeti u Muzeju ninskih starina.

  Priče

  Prev Next

  Kraljičina plaža

  Kraljica plaža

  Dovedite svoje kraljeve, kraljice, prinčeve i princeze, na jednu od najljepših plaža za cijelu obitelj u Hrvatskoj - Kraljičinu plažu!

  Prev Next

  Priče o ljekovitosti blata

  Prirodno iscjeljivanje!

  Svi znamo da je opuštanje na plaži zdravo, ali opuštanje na Kraljičinoj plaži više je od toga - medicinski se pokazalo da vam koristi. U čemu je tajna? U blatu!

  Prev Next

  Šokol

  Ljubitelji mesa, ujedinite se!

  Premda je primorje poznato po morskim specijalitetima, ovu tradicionalnu mesnu deliciju ne želite propustiti!

  Priče

  alt

  Kraljičina plaža

  Kraljica plaža

  Dovedite svoje kraljeve, kraljice, prinčeve i princeze, na jednu od najljepših plaža za cijelu obitelj u Hrvatskoj - Kraljičinu plažu!

  Kraljičina plaža 3 km je duga pješčana plaža, koja se nalazi na popisu najljepših plaža sviijeta na American Travel Channel-u! Svoje ime navodno duguje ženi prvog hrvatskog kralja, Tomislava, koju je posebno privukla svojom ljepotom. Ovo utočište u ninskoj laguni nudi jedan od najljepših pogleda na planinu Velebit. Plitka topla voda i pješčane dine koje se šire sa plaže nude posebno povoljne uvjete za obitelji s malom djecom i za ljude kojima je potrebna terapeutska kupka. Ovdašnji bazeni koriste se za liječenje različitih zdravstvenih problema već više od 60 godina. Za one koji vole malo više akcije, obalni vjetrovi čine ovaj dio lagune prilično dobrim mjestom za jedrenje na dasci, a pješčani tereni pružaju priliku za uživanje u odbojci na pijesku. Ne radi se samo o Kraljičinoj plaži, već je ninska rivijera poznata kao najveće područje pješčanih plaža u Hrvatskoj!

  alt

  Priče o ljekovitosti blata

  Prirodno iscjeljivanje!

  Svi znamo da je opuštanje na plaži zdravo, ali opuštanje na Kraljičinoj plaži više je od toga - medicinski se pokazalo da vam koristi. U čemu je tajna? U blatu!

  Ljekovito blato (peloid), nataloženo blizu dugačke pješčane Kraljičine plaže, testirale su tisuće ljudi koji su njime liječili razne bolesti. Reumatske bolesti, deformacije kralježnice, problemi mišićnog i koštanog sustava, ženske neplodnosti, bolesti kože - blato ih sve liječi! Sve što trebate jest premazati tijelo tim blatom, sunčati se na plaži i onda blato isprati toplom morskom vodom - i tako deset do dvadeset dana. Ova tehnika ne samo da nama zvuči dobro - svidjela se još drevnim Rimljanima! Blato koje se nalazi oko Nina koristilo se ovdje u lječilištu još u pretpovijesno doba, što se vidi po keramičkim tegulama koje su se koristile za terapiju, te kipu boginje plodnosti. Osjećajte se i vi kao drevni bog (ili božica)!

  alt

  Šokol

  Ljubitelji mesa, ujedinite se!

  Premda je primorje poznato po morskim specijalitetima, ovu tradicionalnu mesnu deliciju ne želite propustiti!

  Šokol je tradicionalna sušena mesna kobasica od visokokvalitetnog svinjskog mesa, soli i začina. Ono što joj daje osobit, prepoznatljiv okus poseban je aromatizirani vjetar koji puše sa sjevera: bura. Meso se najprije stavlja u morsku sol na nekoliko dana, a zatim marinira u kuhanom crnom vinu i posipa raznim začinima. Ostalo je prepušteno djelovanju dima i bure, kao i sastojku za koji znaju samo mještani i tajnu o njemu prenose iz generacije u generaciju bez pisanog traga. Svaka obitelj ima svoj način šokoljenja i zato je najbolji način da se vidi i kuša njihova međusobna razlika da dođete na ninski Festival šokola koji se još od 2003. godine održava svakog srpnja. Provjerite koliko ih možete probati!

  Explore

  alt

  Plaže , Obiteljsko ljetovanje

  OBITELJSKA ZABAVA ZAJAMČENA JE U ZATONU

  Smješteno u: Ninska Rivijera

  alt

  Povijest i kultura , Hrana i piće

  VODIČ ZA SOLANU NIN

  Smješteno u: Zadar Ninska Rivijera