Aktivni odmor

Vodeni sportovi na rijeci

Homepage Doživljaji Priroda i pustolovine
 • Vodeni sportovi na rijeci
 • Ako ste za sportove na vodi, ali možda ne nužno za jedrenje ili plivanje, zadarska vam regija opet nudi širok izbor. Ljubitelji raftinga, kajaka i kanuinga svakako bi trebali posjetiti spektakularni kanjon Zrmanje, kojim istoimena zelena rijeka ustrajno teče prema jugu i moru, stisnuta između stijena i brežuljaka duljinom od 69 km.

  Pustolovinu koju omogućuje rijeka Zrmanja, dok ste Zadru, jednostavno morate probati. 

  Rijeka Zrmanja već stoljećima probija svoj put prema moru, probijanjem temelja na karbonatima stvorila je jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj. Stoga je zaštićen kao značajan krajolik koji svake godine privlači velik broj ljubitelja prirode.

  Zrmanja

  Rijeka Zrmanja jedno je od najpopularnijih mjesta za rafting u Hrvatskoj. Udaljeno područje zadarskog zaleđa idealno je mjesto za bijeg - zamijenite užurbani grad za veslo i nećete se razočarati.

  Zrmanja rafting

  Postoji nekoliko načina uživanja u rijeci Zrmanji, čak i ako nikada ranije niste plovili! Djeca do 6 godina mogu sudjelovati u obiteljskom raftingu.

  Jedno od najboljih iskustva je s Riva rafting centrom. Možete zakazati termin ranije ili jednostavno po dolasku u zadnji tren odlučiti sudjelovati jer ture idu svakodnevno!

  Svaki rafter dobit će neoprensko odijelo, kacigu i pojas za spašavanje kako bi ste bili sigurni. Tada počinje vaša pustolovina duga 14 kilometara. Vrijeme prolaska ovisi o razini vaših sposobnosti - između 2 i 4 sata. No, u svakom slučaju možete očekivati da će vas rijeka sasvim sigurno oduševiti!

  Istražite više