Aktivni odmor

VODENI SPORTOVI NA RIJECI

Homepage Doživljaji Priroda i pustolovine
 • VODENI SPORTOVI NA RIJECI
 • Ako ste za sportove na vodi, ali možda ne nužno za jedrenje ili plivanje, zadarska vam regija opet nudi širok izbor. Ljubitelji raftinga, kajaka i kanuinga svakako bi trebali posjetiti spektakularni kanjon Zrmanje, kojim istoimena zelena rijeka ustrajno teče prema jugu i moru, stisnuta između stijena i brežuljaka duljinom od 69 km. 

  Rijeka Zrmanja već stoljećima probija svoj put prema moru, probijanjem temelja na karbonatima stvorila je jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj. Stoga je zaštićen kao značajan krajolik koji svake godine privlači velik broj ljubitelja prirode.

  Zrmanja

  Rijeka Zrmanja jedno je od najpopularnijih mjesta za rafting u Hrvatskoj. Udaljeno područje zadarskog zaleđa idealno je mjesto za bijeg - zamijenite užurbani grad za veslo i nećete se razočarati.

  Zrmanja rafting

  Čak i djeca do 6 godina mogu sudjelovati u obiteljskom raftingu.

  Jedno od najboljih iskustva je s Riva rafting centrom. Možete zakazati termin ranije ili jednostavno po dolasku u zadnji tren odlučiti sudjelovati jer ture idu svakodnevno!

  Svaki rafter dobit će neoprensko odijelo, kacigu i pojas za spašavanje kako bi ste bili sigurni. Tada počinje vaša pustolovina duga 14 kilometara. Vrijeme prolaska ovisi o razini vaših sposobnosti - između 2 i 4 sata. No, u svakom slučaju možete očekivati da će vas rijeka sasvim sigurno oduševiti!

  Istražite više