Aktivni odmor

Vodeni sportovi na rijeci

Homepage Doživljaji Priroda i pustolovine
 • Vodeni sportovi na rijeci
 • Ako ste za sportove na vodi, ali možda ne nužno za jedrenje ili plivanje, zadarska vam regija opet nudi širok izbor. Ljubitelji raftinga, kajaka i kanuinga svakako bi trebali posjetiti spektakularni kanjon Zrmanje, kojim istoimena zelena rijeka ustrajno teče prema jugu i moru, stisnuta između stijena i brežuljaka duljinom od 69 km.

  Rijeka Zrmanja već stoljećima probija svoj put prema moru, probijanjem temelja na karbonatima stvorila je jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj. Stoga je zaštićen kao značajan krajolik koji svake godine privlači velik broj ljubitelja prirode.

  Zrmanja

  Nije ni čudo što Zrmanju nazivaju Ljepotica - njen rezervat biološke raznolikosti, izvor, pritoci, kanjon, slapovi, beskrajni izvori pitke vode i veličanstveni pejzaži opravdavaju njezin nadimak. Iako ga je možda malo teško naći, definitivno će se isplatiti. Možete birati između veslanja, biciklizma i planinarenja, ali ako želite vidjeti kanjon, morate krenuti u avanturu zvanu kajakaštvo ili rafting. Zrmanja će vam ovdje pokazati i svoje drugo lice - Zvijer. Ako je vodostaj visok, to će vam omogućiti da doživite jednu od najuzbudljivijih tura u ovom dijelu Europe. Bez obzira da li više volite uživati ​​u prirodi opušteno ili avanturistički - Zrmanja će vas sigurno oduševiti

  Zrmanja

  Istražite više