Priroda i pustolovine , Obiteljsko ljetovanje

OBITELJSKA AVANTURA NA PAKLENIČKOJ RIVIJERI

Smješteno u: Rivijera Paklenica

Svi znamo da djecu treba zaokupiti ako svi žele uživati u trenucima odmora, a idealno je ako se istovremeno može napraviti nešto dobro za zdravlje. Na pakleničkoj rivijeri vas čeka mnoštvo zabavnih aktivnosti.

 

Jahanje

horseback riding
Jahanje je zabavno, a djeca vole provoditi vrijeme u blizini konja, učiti o njima i sklapati prijateljstva koja traju zauvijek. Ovaj jahački izlet koji svima osigurava veliku dozu svježeg planinskog zraka započinje na području koje pruža pogled na veličanstveni Velebit. Imat ćete priliku naučiti kako timariti konja, slagati i postavljati opremu, što konji jedu, kako spavaju i kako se o njima brinuti.
Jahanje u Paklenici sigurno je za apsolutne početnike, kao i za djecu stariju od pet godina. Prije polaska, dobit ćete kratke sigurnosne upute, a na vašu će sigurnost paziti iskusni treneri koji će cijelo vrijeme biti uz vas.

Foto safari u džipovima

safari
Foto safari u džipovima savršen je način da uživate u prirodi i vremenu koje provodite s obitelji. Safari izlet počinje ujutro i uključuje ulaznice za park, hranu i piće. Sve što trebate učiniti jest ponijeti jaknu i ne zaboraviti fotoaparat!
Izlet obuhvaća Park prirode Velebit koji se nalazi na najvećoj planini u Hrvatskoj. Imat ćete dovoljno stanki i prilika za fotografiranje. Pogled je nevjerojatan!
Ovaj safari pogodan je za sve uzraste (ponesite svoju autosjedalicu ako imate djecu) i divna je prilika za boravak u prirodi za cijelu obitelj. Djeca će se zabaviti razgledavajući, a također će naučiti o flori i fauni tog područja, uključujući i o nekom od lokalnog ljekovitog bilja.

 

Kajakom niz rijeku Zrmanju

kayaking
Izlet kajakom predstavlja idealan aktivni odmor za cijelu obitelj. Počevši u Obrovcu, obilazak se nastavlja prema Novigradskom moru – imat ćete priliku razgledati cijeli zrmanjski kraj. Voda je kristalno čista, a kanjon je dubok 200 metara. To je potpuno miran i spokojan kraj u kojem obitelji mogu nesmetano uživati. Obilazak od 14 km pogodan je za djecu svih uzrasta. Osigurana je sigurnosna oprema.
Vaš iskusni vodič provest će vas niz Zrmanju i tijekom izleta ukazati na prirodne ljepote i zanimljiva mjesta. Izlet traje oko 5 do 6 sati i definitivno je odličan način da izmorite mališane prije spavanja!

 

Pješačenje poučnom stazom

hiking
Poučna staza „Pjeskarica“ odličan je način za razgledavanje Nacionalnog parka Paklenica. Izlet kreće od Pakleničkog mlina prema parkiralištu u kanjonu Velike Paklenice i zatim nastavlja stazom uz istočnu obalu potoka Velike Paklenice. Stazu dugu 1,5 km mogu savladati i početnici. Na putu imat ćete priliku otkriti uzbudljivu floru i faunu.
Na kraju staze nalaze se centar za posjetitelje „Podzemni grad Paklenice“ koji čuva ulaz u podzemne tunele, penjačka stijena koju sva djeca obožavaju i interaktivni prikaz pomoću kojeg cijela obitelj može naučiti vještinu vezivanja čvorova i saznati više o povijesti penjanja.

 

Tečaj penjanja

climbing
Ako imate dijete u dobi od 12 godina, ono je idealni kandidat za Pakle'n' Rock. Uz adrenalinsku zabavu, djeca mogu naučiti osnove penjanja i uživati na visini od 30 metara. Nije potrebno iskustvo, a osigurana je sva sigurnosna oprema. Tečaj traje 4 sata, a idealan je za djecu koju zanima penjanje ili jednostavno vole adrenalinske sportove.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Smješteno u: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Smješteno u: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Smješteno u: Otoci