Priroda i pustolovine , Obiteljsko ljetovanje

OBITELJSKE AVANTURE U ZADARSKOJ REGIJI

Smješteno u: Zadar Rivijera Paklenica

Evo šest ideja o tome kako vi i vaša obitelj možete uživati u zadarskoj regiji.

 

Vožnja kajakom

kayaking

Obiteljski dan na otvorenom moru, s pogledom na zapanjujuće prirodne ljepote, idealan je način za provođenje vremena. Obitelj će se oduševiti vožnjom kajakom koja je pogodna za početnike i malu djecu. Minimalna dob za ovu aktivnost je pet godina, a osigurana je kvalitetna sigurnosna oprema.
Vožnja kajakom obuhvaća dvije dionice – prva je dugačka 7 km i idealna je za obitelji i početnike, a druga je malo brža, s vodopadima do 5 metara. Neki dijelovi također se mogu proći pješice. Nakon uživanja u obiteljskoj kajakaškoj avanturi, predahnite s djecom uz hladne napitke i kupanje. Kad se osušite, uputite se na obilan ručak prije povratka u hotel.

 

Adrenalinski parkovi

adventure parks
Adrenalinski park Vransko jezero idealno je mjesto za upoznavanje prirode iz prve ruke! Smješten u mirisnoj i gustoj borovoj šumi, cijela se obitelj može spuštati niz zipline, šetati, hodati po užetu, pa čak se i okušati u svom prvom penjanju. Dvadeset i sedam različitih sprava omogućuje vam niz vježbi nakon kojih ćete moći reći da ste uistinu dan proveli u pokretu.
Park je pogodan za djecu stariju od šest godina, a proći ga možete u 45 minuta, s najviše 10 ljudi u svakoj grupi. Sva sigurnosna oprema je osigurana, a iskusni instruktor uz vas je od početka do kraja.
U regiji postoji još adrenalinskih parkova, jedan 5 minuta od Zadra u smjeru Nina, a drugi na samoj periferiji Biograda. U adrenalinu možete uživati i u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku.

 

Dalmalandfun park biograd

Dalmaland je vrhunski je tematski park u Biogradu na Moru i ima fantastičan pogled na jadransku obalu. Podijeljen je u 3 tematske cjeline: Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad. Tu su vlakovi smrti i druge adrenalinske vožnje, panoramski kotač, predstave mađioničara i cirkusanata te niz drugih zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Nemojte otići bez odlaska u igraonicu ili bez vožnje na atrakciji XD Dark Ride. Od sada možete uživati i u najvećem vodenom parku u Dalmaciji s čak 14 vodenih atrakcija i najvećim toboganom u Hrvatskoj!

 

Lov na blago

Tko ne voli lov na blago? City Game Croatia ima zadatak zabaviti vas dok učite o hrvatskoj povijesti i putujete kroz prošlost. Potraga koju organiziraju ovlašteni vodiči interaktivna je i traži aktivan angažman sudionika. Sudjelovanjem u potrazi rješavate zagonetke u Ninu i Zadru i učite o lokalnoj kulturi i povijesti.
Ovo je odličan izlet za one koji se žele zabaviti i istovremeno nešto naučiti – idealan je za djecu koja će tako upoznati destinaciju koju su posjetila. Lov na blago traje od sat vremena do jednog sata i 45 minuta, a u grupi može biti dvoje odraslih i do 3 djece.

 

Planinarenje u Nacionalnom parku Paklenica

hiking
Planinarenje je savršen izlet za cijelu obitelj! Izlet kreće od Pakleničkog mlina i slijedi stazu dugačku 1,5 km do parkirališta u kanjonu Velike Paklenice. Usput ćete moći upoznati različite vrste flore i faune i na kraju posjetiti posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“. Djeca tu mogu naučiti ponešto o penjanju ili se i sama okušati u svom prvom penjačkom iskustvu!
Ovaj izlet sigurno će vas sve dobro izmoriti, ali možda će vam na kraju dana ostati još malo snage za kupovinu neke sitnice u dobro opremljenoj suvenirnici. Centar je otvoren od svibnja do rujna i uvijek je popularno odredište svih obitelji na odmoru.

 

Muzej iluzija

museum of illusions
Muzej iluzija zabavno je mjesto za cijelu obitelj. Pun slagalica, zagonetki i mozgalica, muzej će vas u potpunosti zaokupiti dok ne uspijete konačno riješiti sve zagonetke.
Svakako iskušajte vortex tunel (jedini takve vrste u Europi) te posjetite sobu s ogledalima (beskonačnu sobu) i napravite što više obiteljskih fotografija.
Muzej iluzija vrhunski je odabir za svaku obitelj, posebice ako se zateknete u Zadru na kišni dan ili se pak želite skloniti od nesnosne vrućine.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Smješteno u: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Smješteno u: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Smješteno u: Otoci

Istražite više

Istraži

Istražite najljepše ture i uživajte u raznim aktivnostima i atrakcijama koje pružaju stručnjaci zadarske regije.
Otkrijte parkove, otoke, planine ... Upijte bogatu povijest i kulturu, ljepotu kristalno čistog mora, nevjerojatne zalaske sunca ... i još mnogo toga!

Istraži

Saznajte više
Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više