Festival soli

Lokacija Nin
Datum 01-08-2024

Svi znaju kakvog je okusa sol, no rijetki znaju točan postupak dobivanja iste. 

No, Festival soli će to promijeniti. Ovo ljetno događanje nudi kreativne radionice, ručno branje soli i obilazak sa stručnim vodstvom koje će približiti ovu dugotrajnu tradiciju svim generacijama. Začinite svoj odmor na drugačiji način!

Posjetite web stranicu

Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe

Lokacija Nin
Datum 06-08-2024 - 11-08-2024

U toj noći pozvani su romantični istraživači koje očekuje pregršt iznenađenja: ljubavni luk na romantičnom mostu, klupe ljubilice, mjesta za poljupce, prodavačice ruža, zid uspomena, romantični plesni podij, susret s kostimiranim povijesnim likovima, nagradne igre, vatromet i druga iznenađenja. 

Saljske užance

Lokacija Sali
Datum 09-08-2024 - 11-08-2024

Jeste li spremni za tri dana i noći zabave? 

Upravo to nudi Saljska fešta, koja započinje kad saljski brodovi uplove u zadarsku luku u pratnji tovareće muzike. Nakon prve noći slavlja okrijepite se delicijama na Ribarskoj noći i pripremite za treći dan, kad slijede nesvakidašnja sportska natjecanja, poput tradicionalne Trke tovarov, spektakularne utrke magaraca, kojom završava ova fešta.

Festival pijeska- čarolija koja nastaje i nestaje

Lokacija Nin
Datum 24-08-2024

Ako volite pijesak, obožavat ćete Nin. 

Njegove pješčane plaže do 8 kilometara duljine poznate su po kvalitetnom pijesku i čistom moru. Stoga ne čudi da se upravo ovdje održava Festival pijeska na kojemu umjetnici, stanovnici, turisti i djeca mogu pokazati svoj kiparski talent u izradi pješčanih skulptura. A kada iscrpite svoje umjetničke ideje, osvježite se u moru (i pijesku)!