Festival sunca i svijetlosti

Lokacija Nin
Datum 20-06-2024

Festival Sunca i svjetlosti jedinstvena je manifestacija koja se održava u crkvi sv. Križa iz 9. st.- najeminentnijem spomeniku crkvenog graditeljstva u Hrvatskoj. Prvog dana ljeta, na ljetni solsticij događa se susret kreativaca iz raznih vrsta umjetnika do znanstvenika koji proučavaju fenomen sata koji tvori Sunce i drevna građevina. 

Uživajte u najdužem danu na kreativan način, od ranojutarnjeg koncerta kojim izvođači i publika pozdravljaju prve Sunčeve zrake za obronka planine Velebit, do promatranja Sunčevih svjetlosnih efekata unutar crkve, preko likovnih radionica, kroz znanstvena i stručna predavanja, izložbi te u večernjem glazbenom programu. Uz pregršt maštovitih zbivanja pozdravlja se ljeto te slavi Svjetski dan glazbe.

Ninska šokolijada

Lokacija Nin
Datum 21-07-2024

Šokol je suhomesnati proizvod napravljen od kvalitetnog svinjskog mesa, ninske soli, začina, osušen na buri. 

Ipak, ovdje svaka obitelj i svaki veliki majstor ima još i neki svoj tajni mali sastojak koji njihov šokol čini posebnim. Posjet ninskom Festivalu šokola, koji se održava još od 2003. godine, najbolji je način da odaberete koji je od njih vama vrhunski.

Posjetite web stranicu

Festival soli

Lokacija Nin
Datum 01-08-2024

Svi znaju kakvog je okusa sol, no rijetki znaju točan postupak dobivanja iste. 

No, Festival soli će to promijeniti. Ovo ljetno događanje nudi kreativne radionice, ručno branje soli i obilazak sa stručnim vodstvom koje će približiti ovu dugotrajnu tradiciju svim generacijama. Začinite svoj odmor na drugačiji način!

Posjetite web stranicu

Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe

Lokacija Nin
Datum 06-08-2024 - 11-08-2024

U toj noći pozvani su romantični istraživači koje očekuje pregršt iznenađenja: ljubavni luk na romantičnom mostu, klupe ljubilice, mjesta za poljupce, prodavačice ruža, zid uspomena, romantični plesni podij, susret s kostimiranim povijesnim likovima, nagradne igre, vatromet i druga iznenađenja. 

Festival pijeska- čarolija koja nastaje i nestaje

Lokacija Nin
Datum 24-08-2024

Ako volite pijesak, obožavat ćete Nin. 

Njegove pješčane plaže do 8 kilometara duljine poznate su po kvalitetnom pijesku i čistom moru. Stoga ne čudi da se upravo ovdje održava Festival pijeska na kojemu umjetnici, stanovnici, turisti i djeca mogu pokazati svoj kiparski talent u izradi pješčanih skulptura. A kada iscrpite svoje umjetničke ideje, osvježite se u moru (i pijesku)!

Zadarhalf Triathlon by Zaton Holiday Resort

Lokacija Zaton
Datum 05-10-2024 - 05-10-2024

Domaćin 11.-og  po redu izdanja Zadarhalf Triathlona je  Zaton Holiday Resort, omiljeno obiteljsko ljetovalište nadaleko poznato po svojoj raznolikoj i kvalitetnoj ponudi.

Ova sportska manifestacija sastoji se od 3 discipline: 1.9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21.1 km trčanja. Osim navedenog, u programu je i dječja utrka Aquathlon.
Utrka je otvorenog međunarodnog tipa i nudi mogućnost sudjelovanja kako profesionalcima tako i amaterima svih dobnih skupina. U potpunosti se održava na području Zadarske županije (Zadar – Nin – Ninski stanovi) te se natjecatelji kroz utrku imaju priliku upoznati s ljepotama regije, od kristalno čistog mora, povoljnih mikroklimatskih uvjeta te bogate kulturne i prirodne baštine. 

Posjetite web stranicu