Advent u Zadru

Lokacija Zadar
Datum 24-11-2023 - 06-01-2024

Zadar se na četiri tjedna iz ljetne pretvara u zimsku bajku s božićnim koncertima, radionicama, kazališnim predstavama i obilnom ponudom ukusnih jela. 

 Plešite, kližite na ledu, smijte se i jednostavno uživajte u čarobnoj atmosferi — posebno na Silvestrovo, kad se cijeli grad stopi u jednu veliku zabavu!

Posjetite web stranicu

Zadar Christmas Run

Lokacija Zadar
Datum 16-12-2023

Zadar Christmas Run 2022 je sportska manifestacija organizirana u sklopu Adventa u Zadru. 

U svom prvom izdanju u 2019. g kreirala je ogroman interes te je utrku prijavilo 600 trkača. Trči se od Puntamike do Adventa. Za utrku su pripremljene crvene božićne kapice za sve natjecatelje te prigodne crvene majice. Dio sredstava donira se Općoj bolnici u Zadru - dječji odjel.

*photo: Iva Perinčić

Posjetite web stranicu

Wings for Life World Run

Lokacija Zadar
Datum 05-05-2024

Zadar je jedina službena utrka Wings for Life World Run čija se ruta proteže uz more, od starta pa do dolaska presretačkog vozila.

U Sjevernoj i Južnoj Americi, Oceaniji, Europi i Africi, na utrci Wings for Life World Run svi sudionici startaju u istom trenutku. Nema ciljne linije u onom obliku na koji smo navikli, već je ciljna linija presretačko vozilo koje dostiže trkače! Stoga je cilj trčati koliko možeš dok te ne prestigne. 100 % iznosa tvoje startnine ide izravno zakladi Wings for Life i namijenjeno je pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Cijeli svijet za jedan cilj!

Posjetite web stranicu

Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner Punta Skala

Lokacija Petrčane
Datum 05-10-2024 - 05-10-2024

Zadarhalf triathlon se od 2014. godine uspješno održava u Falkensteiner resortu Punta Skala i okolici Zadra. Sam resort idealan je za održavanje utrka i kampova triatlona jer je okružen kristalno čistim morem za plivačku dionicu, regija Zadar ima ceste u odličnom stanju za biciklističku dionicu, dok je trčanje uz more u samom resortu i kroz tipično dalmatinsko mjestašce Petrčane samo po sebi predivno.

 Radi se o srednje dugoj distanci, odnosno 1.9 km plivanja, 90 km bicikle (cesta se zatvara za promet!) i 21 km trčanja. Cijeli event je osmišljen na način da natjecatelji sa sobom povedu svoju obitelj ili prijatelje te se zajedno odmore, opuste ali i natječu, tako da event traje nekoliko dana, a uključuje dvije manje utrke (trčanje na 5 km i akvatlon za djecu i mlade), radionice ili predavanja o prehrani ili treninzima, te službeni triatlon kamp prije same trke na kojem možete isprobati staze same utrke, pod stručnim vodstvom iskusnih trenera i dobiti savjete kako popraviti rezultate.

Posjetite web stranicu

5. Granfondo Falkensteiner Borik - Zadarska županija

Lokacija Zadar
Datum 19-10-2024 - 19-10-2024

Međunarodna biciklistička utrka Granfondo Falkensteiner Borik - Zadarska županija prolazi kroz prekrasno područje povijesnog grada Nina i vraća se u sjeveroistočnu Zadarsku županiju.

Trke započinju i završavaju u prekrasnom odmaralištu Falkensteiner Borik. Biciklistički izazov svjetske klase, zabava i obitelj za sve uzraste i sposobnosti! Bilo da se pripremate za nadolazeću višednevnu biciklističku utrku ili samo želite uživati u vožnji biciklom, sigurno će vam oduzeti nekoliko novih trikova i savjeta pedaliranjem duž nestvarnih ruta Sjeverne Dalmacije.

Posjetite web stranicu