Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

SPELEOLOGIJA U ZADARSKOJ REGIJI

Zaleđe Otoci Rivijera Paklenica

Pripremite se za istraživanje špilja Zadarske regije – od špilja koje su stvorile vile do špilja koje su dovoljno duboke za ronjenje, sve do najvećeg otvorenog špiljskog kompleksa u Hrvatskoj. Skratili smo ovaj popis kako bi bio savršen za strastvenog avanturista u vama.

 

Špilja Modrič

modric
Od 1986. godine posjetitelji uživaju u čudima špilje Modrič koja se nalazi u blizini Starigrada na Pakleničkoj rivijeri. Špilja je slučajno otkrivena početkom 1980. godina te se otada intenzivno istražuje. Ovdje možete istražiti potpuno netaknuti podzemni svijet sa zapanjujućim i velikim hodnicima te pukotinama. Kalcitne formacije nešto su posebno, a unatoč osjećaju jeze koji vas može obuzeti, špilja je mjesto koje s razlogom nećete zaboraviti. Djecu će oduševiti stalaktiti i stalagmiti kojih ima u izobilju i u različitim oblicima, a špilja je idealna za istraživanje uz pratnju stručnog vodiča.

 

Manita peć

Dinko-Stopić
Manita peć je jedina špilja u Nacionalnom parku Paklenica koju možete posjetiti, a do ulaza se dolazi s parkirališta u Velikoj Paklenici. Špilja je udaljena oko sat i pol. Dekoracije u špilji uistinu su zapanjujuće te dolaze u različitim oblicima i bojama. Ovdje ćete također moći vidjeti različite vrste faune koja živi ispod zemlje. Obilazak traje oko pola sata, a vaš stručni vodič pomoći će vam da naučite više tijekom razgledavanja špilje. Svakako ponesite jaknu jer čak i ako je vani vruće, temperatura pod zemljom nikad nije iznad 9 stupnjeva!

 

Strašna peć – Park prirode Telašćica, Dugi otok

strasna peć
U blizini Savara na Dugom otoku pronaći ćete špilju Strašna peć koja je svakodnevno otvorena od 10:30 do 19:30. Ovo je prekrasno mjesto za izlet koje će vam predstaviti krajolik regije u punom cvatu. Špilja je obnovljena kako bi bila sigurna za posjetitelje, a postoji i zanimljiva legenda koja je prati. Legenda kaže da su vile živjele u najužim dijelovima špilje koju su dalje prokopavale kako bi podijelile otok na dva dijela. Međutim, uhvaćene su na djelu i zauvijek su zarobljene. Zbog toga se posjetitelje upućuje da ne diraju ništa jer će poremetiti mir vilama.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Location: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Location: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Location: Otoci

Istražite više

Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više
Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

OD KRISTALNOG PLAVOG MORA DO PLANINSKOG MASIVA

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

Saznajte više