Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Smješteno u: Otoci

Recite: „DA!“ morskim avanturama u zadarskom arhipelagu. Najteže je dio odlučiti se za jedan u mnoštvu otoka. Zadarska regija blagoslovljena je otocima na maloj međusobnoj udaljenosti, zbog čega se može jednostavno i brzo doći s jednog na drugi.
U nastavku navodimo neke od najboljih višednevnih obilazaka koje organizira Malik Adventures, od praktičnih radionica do jednodnevnih izleta.

 

Multisport izlet na tri otoka

zadar

Volimo raznolikost – „više je uvijek bolje“ misao je vodilja ovog multisport izleta na tri otoka koji organizira Malik Adventures.
Izlet je dostupan od lipnja do rujna, a uključuje organizirani lokalni smještaj i niz aktivnosti za šest dana avanture.
Ovaj izlet namijenjen je osobama u top formi jer je svaki dan predviđeno 3 – 6 sati u kajaku, 2 – 4 sata stojećeg veslanja (SUPinga) i 2 sata biciklizma ili planinarenja. U svakom ćete slučaju ogladnjeti, stoga je sjajno što Malik Adventures tim svakodnevno organizira dalmatinski doručak i obilnu večeru.
Vaša baza za noćenje i obroke bit će naselje na otoku Molatu, a dnevne aktivnosti odvest će vas na još nekoliko otoka, uključujući Ist, Zverinac i poznati Dugi otok.
Uz vožnju kajakom, SUPing i biciklizam, također ćete razgledati neke od najzanimljivijih otočkih lokacija, poput šarmantnog sela Zverinac, vojnih tunela iz Hladnog rata i ruševina naselja Straže iz kamenog doba.
Nijedna morska avantura ne bi bila potpuna bez ronjenja i posjeta ribarskim selima, stoga su i te aktivnosti na vašem itineraru.
Organizator osigurava sve što vam je potrebno u pogledu prijevoza i opreme, stoga trebate samo spakirati torbu i pripremiti se za vožnju kajakom do skrivenih plaža, bicikliranje stazama oko ribarskih sela i SUPing u nekima od najljepših skrovitih uvala u Hrvatskoj.

 

Kajakaštvo na tri otoka

zadar

Vodimo vas kajakom na tri otoka, od kojih su neki teže dostupni i stoga manje poznati i posjećeni - idealni za vrhunskog istraživača.
Malik Adventures odvest će vas u slikovita sela iz kojih se možete uputiti kajakom na more i tako provesti 3 – 6 sati (te prijeći 15 – 25 kilometara) tijekom osam dana.

Izleti su dostupni od ožujka do rujna, a vaša je baza na malom i šarmantnom otoku Molatu. Vaš vodič osigurat će vam svu opremu i pobrinuti se da vam putovanje bude ugodno. U ovaj su paket uključene sve potrebne mogućnosti prijevoza na Molatu i šest noćenja s doručkom te nekoliko drugih obroka.
Upoznajte zadivljujuće otoke Molat, Ist i Zverinac te uživajte u vožnji kajakom i biciklom kroz taj jadranski raj. Nesumnjivo ćete iskusiti izvorni hrvatski način života jer ćete živjeti s mještanima, za večeru jesti tradicionalnu peku u obiteljskom okruženju i posjetiti mirna ribarska sela.
Avantura vas očekuje u vožnji kajakom oko nasukanih brodova, špilja i grebena punih života, a također su dostupne kratke treking staze koje završavaju panoramskim pogledom s vrhunca na Zadarski arhipelag.

 

SUPing na više otoka

sup

Pripremite se za SUPing na nekoliko najboljih lokacija za stojeće veslanje na Mediteranu.
Ovaj sedmodnevni vođeni obilazak u organizaciji Malika dostupan je od travnja do listopada i uključuje u prosjeku 3 – 6 sati SUPinga dnevno, zahtijeva dobru tjelesnu spremu, a ako ste spremni za dodatni veslački izazov, možete produžiti na 25 kilometara dnevno.
Udobno spavajte šest noći u lokalnome obiteljskom smještaju na otoku Molat, uz uključenu cijenu doručka i ručka za tri dana, kao i cijenu svih vrsta prijevoza na otoku.

Tim će vam svakog dana pripremiti svu potrebnu SUPing i biciklističku opremu kako biste se opustili između aktivnosti. Svakog dana iskusit ćete nešto novo, uključujući prirodne ljepote kao što su zaljev Brgulje i šljunčana plaža na otoku Tovarjaku, ronjenje u podvodnoj špilji, posjet pješčanim plažama i baroknoj crkvi Gospe Snježne iz 1514. godine.
Ovaj izlet, koji je prikladan za početnike, kao i napredne SUP veslače, odvest će vas na otoke Molat, Ist i Dugi otok, gdje ćete dobiti uvid u svakodnevni život mještana te jesti u obiteljskim restoranima i obiteljskim zadrugama koje inače nisu otvorene za javnost.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Smješteno u: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Smješteno u: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine

PREMIUM AKTIVNI ODMOR U ODMARALIŠTU

Smješteno u: Zadar

Istražite više

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

OD KRISTALNOG PLAVOG MORA DO PLANINSKOG MASIVA

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

Saznajte više
Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više