Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

NAJBOLJE RIJEČNE AVANTURE U ZADARSKOJ REGIJI

Smješteno u: Rivijera Paklenica

Pridružite se posadi Riva rafting centra i provedite dan (ili dva) istražujući prekrasnu rijeku Zrmanju i njenu okolicu, udaljenu samo 40 minuta od Zadra. Ovi su obilasci idealni za jednodnevni bijeg iz grada tijekom odmora u Zadarskoj regiji.

 

Kajakaštvo na Zrmanji

rafting

Spustite se niz brzace na Zrmanji uz vodiča iz Riva rafting centra. Zasigurno nemate često priliku provesti dan u prirodi i baviti se veslanjem, uživajući u ljepoti slapova i adrenalinu. Najbolje je od svega što je kajakaštvo na Zrmanji prilagođeno svim razinama vještina – čak i početnicima u dobi od pet godina naviše.
Ova 14-kilometarska avantura počinje u selu Kaštel Žegarski i podijeljena je na dvije jednake dionice od 7 kilometara. Prvi dio dana idealan je za učenje veslanja i izgradnju samopouzdanja, dok ćete u drugome dijelu primijeniti svoje veslačke vještine, a za nagradu ćete uživati u pogledu na impresivni 11-metarski slap Veliki buk (ne brinite, trebate ga samo obići).
S obzirom na temperaturu vode od oko 14 do 20 stupnjeva, trebat će vam ronilačko odijelo, koje će vam osigurati ekipa Riva rafting centra, stoga ne brinite i uživajte u avanturi.
Ako ste posebno željni adrenalina, možete se zaustaviti i skočiti s nekoliko vodopada visine od 1 do 5 metara, a nakon četverosatnog veslanja, možete završiti dan uz piće i kupanje.

 

Rafting na Zrmanji

rafting

Odličan način da doživite rijeku Zrmanju jest da provedete dan u raftingu s vodičem kroz netaknutu prirodu, niz brzace i uz slapove.
Program raftinga na rijeci vrlo je sličan kajakaškom programu po tome što je podijeljen na dvije dionice od 7 kilometara i tome što je sva potrebna oprema osigurana. Ipak, razlika je u tome što su za rafting potrebna četiri veslača u čamcu – stoga skupite ekipu i uputite se na rafting.
S obzirom na temperaturu vode između 5 i 20 stupnjeva, moglo bi vam biti hladno ako ispadnete iz čamca, stoga pažljivo slušajte upute vodiča za prelazak najuzbudljivih dionica.
Po završetku raftinga i zaustavljanju u selu Muškovc, možete se presvući u suhu odjeću i uživati u lokalnim pićima. Uz prethodnu najavu, može se organizirati prijevoz do Mićanovih dvora, gdje će vam za ručak poslužiti dalmatinsku gozbu.

 

Jahanje

horseback riding

U Mićanovim dvorima uživajte u kratkom i slatkom iskustvu jahanja u organizaciji Riva rafting centra, posebno prikladnom za obitelji.
Vaš instruktor upoznat će vas s konjima, a uz druženje ćete naučiti kako osedlati konja prije sata jahanja u trajanju od 45 minuta.
Koncentraciju će vam možda remetiti očaravajući pogled na Velebit sleđa i u tome rustikalnom okruženju zasigurno ćete osjetiti da ste daleko od grada.
Nakon sata možete naučiti više o tome kako se brinuti za konje, uređivati ih i pripremiti za povratak u staju.

 

SUPing na Zrmanji

sup

Stojeće veslanje nastalo je na Havajima, a na Zrmanji je popularno već više od deset godina. Pridružite se profesionalcima iz Riva rafting centra koji će vam pokazati dva različita lica rijeke, poznata kao „ljepotica“ i „zvijer“.
Posada će vam posuditi daske, a vi samo morate odabrati na kojoj strani želite veslati. Na donjem dijelu rijeke možete veslati lagano i polako, što je savršeno za opuštanje i za početnike. Ako se uputite prema gornjem dijelu rijeke, naići ćete na brzace koji će predstavljati izazov za vašu ravnotežu i strpljenje.
Uz instruktora možete veslati u blizini vodopada Ogarov buk. Ovaj obilazak također uključuje planirano zaustavljanje za kupanje, tako da možete plivati ispod samog vodopada i snimiti sjajne fotografije za svoj Insta feed.

 

Zrmanjska avanturistička staza

zrmanja

Obujte cipele za boravak u prirodi i istražite Zrmanjsku avanturističku stazu u sklopu manifestacije koju Riva rafting centar organizira u travnju.
Na toj manifestaciji možete istraživati kanjon u šetnji po označenim stazama s lako uočljivim kontrolnim točkama, što ih čini vrlo sigurnima i jednostavnima za praćenje. Napredujte svojim tempom, zaustavljajući se i opuštajući gdje god želite. Ubacite grickalice u ruksak i upustite se u istraživanje.
Staza se ponekad naziva i „Stazom triju rijeka“, a možete odabrati između dviju mogućnosti – prva je duža staza koja počinje u malom, ali zanimljivom selu Muškovci. Najveća znamenitost uz ovu je stazu 11-metarski slap Veliki buk. Ukupna dužina staze iznosi 17 kilometara, a može se prijeći za dva do šest sati, ovisno o tjelesnoj spremi.
Druga je mogućnost kraća, 10-kilometarska staza, koja vodi preko 109-metarskog sedrenog mosta iz 19. stoljeća. Ta se staza može prijeći za manje od četiri sata i prikladna je za početnike.
Ovaj program trčanja i hodanja idealan je za one koji žele upoznati manje istražene znamenitosti u Zadarskoj regiji uživajući u šetnji označenom stazom s drugim trekerima.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Smješteno u: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Smješteno u: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Smješteno u: Otoci

Istražite više

Istraži

Istražite najljepše ture i uživajte u raznim aktivnostima i atrakcijama koje pružaju stručnjaci zadarske regije.
Otkrijte parkove, otoke, planine ... Upijte bogatu povijest i kulturu, ljepotu kristalno čistog mora, nevjerojatne zalaske sunca ... i još mnogo toga!

Istraži

Saznajte više