Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJE IDEJE ZA IZLETE PO OTOCIMA – DUGI OTOK

Smješteno u: Otoci Zadar

Dugi otok je mjesto za vodene aktivnosti u kombinaciji s opuštajućim danima na plaži. Ovdje se nalazi najpoznatija plaža u Zadarskoj regiji, plaža Sakarun, koja je prepuna mjesta za kupanje i fotografije koje će napuniti vaš profil na Instagramu. Oni s nešto više avanturističkog duha mogu otići na ronjenje s lokalnim roniocima ili na neki od mnogih izleta kajakom, uključujući i onaj u sumrak!

 

Veli rat i Sakarun

veli rat
Plaža Sakarun jedna je od najpoznatijih u regiji, a smještena na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka. More je bistro, a u pozadini se nalazi lijepa i mirisna borova šuma. More je plitko, a plaža je prilično dugačka, što je čini idealnom za obiteljski dan na plaži tijekom ljetnih mjeseci. Na plaži se nalaze i dva restorana, u kojima možete ispuniti sve svoje potrebe za osvježenjem. Malo dalje, na sjeverozapadnoj obali, nalazi se svjetionik Veli rat. Svjetionik potječe iz 1849. godine i visok je 42 metra – najviši je svjetionik na Jadranu!

 

Ronilački izleti

Kacan
More oko Dugog otoka bogato je životom, a tijekom posjeta možete uživati u ronjenju. Stručni ronioci odvest će vas pod morsku površinu i pokazati vam ljepote morskog života. Posebno se ističe podvodna špilja Brbinjšćica, kao i otok Mezanj, dom mnogih raznobojnih riba. Ronilački izleti za male grupe održavaju se od travnja do lipnja te u rujnu i listopadu, a za pojedinačne goste tijekom srpnja i kolovoza. Na zahtjev se može organizirati i smještaj, zajedno s prijevozom za one kojima je potreban. Imajte na umu da će vam za uživanje u ovom izletu biti potrebna ronilačka dozvola.

 

Veslanje u sumrak

paddle
Kajakaštvo postaje sve popularnije, a uvale oko Dugog otoka idealne su za ovu zabavnu aktivnost. More može biti izazov za kajakaše, ali to je ugodan i svakako slikovit izazov. Ne propustite posjetiti svjetionik Veli rat. Osim toga, uvala Telašćica je sigurna, prirodna luka, što je čini izvrsnim mjestom za kajakaštvo. Izleti kajakom traju 3 do 5 dana, a dostupni su od travnja do lipnja te u rujnu i listopadu za grupe. Tijekom srpnja i kolovoza dostupni su za pojedinačne goste, s dodatnim opcijama smještaja i prijevoza.

 

Satovi ribolova s Gorgonijom

fishing lessons
Miriam i Dani već dugi niz godina organiziraju izlete za turiste i ne promiču im ni najmanji detalji kada je u pitanju kvaliteta i uživanje. Zahvaljujući smještaju u prekrasnom Veruniću, opremi koja vam je dostupna i idejama za izlete, Gorgonia će pružiti idealan odmor cijeloj vašoj obitelji. Nudi plivanje u miru i tišini, skrivene uvale te ronjenje i istraživanje olupina brodova i lokalnog morskog života, kao i još mnogo toga. Ovo je mjesto koje utjelovljuje sve mediteranske doživljaje i pruža vam mnoštvo nezaboravnih iskustava. Naravno, i hrana koja se nudi je božanstvena!
Isplovite na ribolovnu pustolovinu brodicom Bonaca u zoru i uživajte u plavetnilu i divnim mirisima Mediterana. Dani je sve svoje ribolovno znanje stekao od svojih predaka i pokazat će vam sve što trebate znati o plavetnilu Jadrana.

 

Avanture kajakom

kayaking
Odaberite cjelodnevni, dvodnevni ili pak poludnevni izlet i doživite kako izgleda kajakaštvo u ovom dijelu svijeta. Opustite se, zabavite i upijte sunce!
Jednodnevni izlet kajakom: Dugi otok idealno je mjesto za brzu avanturu kajakom zahvaljujući tajnim uvalama, masivnim liticama i morskim špiljama koje možete istraživati. U izlet je uključen i ručak, nakon kojeg ćete se uputiti prema potopljenom brodu gdje možete malo roniti s dihalicom ili se vratiti na plažu i sunčati.
Dvodnevni izlet kajakom: Krenite na izlet kajakom dug 4 km koji vas vodi kroz morske špilje i uz napuštene plaže. Ako želite, možete isprobati skakanje s litice, a možete i veslati do olupine broda koja je udaljena 5 km od obale. Tamo se okušajte u ronjenju s dihalicom! Uvečer uživajte u večeri oko logorske vatre i pripremite se za sljedeći dan koji će uključivati veslanje do tajne uvale.
Ako nemate puno vremena, poludnevni izlet je izvrsna ideja. Krenite prema Velom žalu, jednoj od najljepših plaža koje ćete ikada vidjeti, i uživajte u istraživanju špilja i skrivenih uvala kajakom. Imat ćete i dovoljno slobodnog vremena za kupanje. Budući da vaš izlet započinje u luci Gaženica, imat ćete dovoljno vremena za uživanje u tom području.

 

Triatlon Dugi otok

dugi otok
Ako želite biti malo energičniji tijekom svog boravka, zašto ne biste sudjelovali u srednje dugom triatlonu na ovom predivnom otoku? Triatlon se odvija sredinom rujna i uključuje 1,9 kilometara plivanja, 90 km bicikliranja i 21 km trčanja. Svaki dio rute postavljen je predivnim prirodnim područjima, što privlači i domaće i strane natjecatelje.

 

Kajakaštvo ili bicikliranje s agencijom Malik Adventures

kayaking cycling
Opustite se na predivnoj plaži, kušajte neke fantastične gastronomske delicije, uživajte u vožnji kajakom ili ronite pored olupina brodova s nevjerojatnim pogledima na Molat, Ist i Zverinac.
Jednodnevni izlet kajakom pokriva sva tri otoka i omogućuje vam da usporite i uživate u prirodi, daleko od vreve. Posjetite ribarska sela, uvale do kojih je inače teško doći, ronite s maskom oko olupina brodova i saznajte više o ovoj regiji.
Još jedan izlet u kojem možete uživati jest jednodnevni biciklistički izlet po Telašćici. Ovo posebno jednodnevno putovanje vodi vas u vožnju biciklom po brdima, liticama, dolinama i lukama uz zadivljujući pogled na Jadran. Park prirode Telašćica idealan je za biciklističke avanture, a svoje vrijeme možete kombinirati s pauzama za kupanje.

Explore

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

VODIČ PO PARKU PRIRODE VRANSKO JEZERO

Smješteno u: Biogradska Rivijera

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

PET NAČINA DA DOŽIVITE PLANINE ZADARSKE REGIJE

Smješteno u: Rivijera Paklenica

alt

Top

Priroda i pustolovine , Nautika

NAJBOLJI AVANTURISTIČKI OBILASCI ZADARSKIH OTOKA

Smješteno u: Otoci

Istražite više

Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više
Povijest i kultura

Reci DA! povijesti i kulturi

Povijest i kultura

Saznajte više