ZADARSKA TORTA

Zadarska torta je sočan kolač od badema, naranči i maraskina, preliven čokoladnom glazurom. Ovaj kolač savršeno spaja mediteranske okuse i tradiciju.

Ingredients:

8 domaćih jaja 
4 veće domaće nešpricane naranče
30 dag na komadiće izrezanih badema (ne mljevenih) 
šalica šećera (cukra) = oko 15 dag 
2 žlice maraskina 
2 veće šalice (oko ½ l) slatkog vrhnja 
½ kg čokolade za kuhanje 

Preparation:

Naranče izrezati na manje komadiće i vrlo kratko prokuhati u malo vode. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. U dubljoj posudi dobro istući (ili izmiksati) žumanjke i šećer, dodati bademe (mendule), prokuhane naranče i maraskino te sve izmiješati. Dodati bjelanjke i lagano sve umiješati. Pripremljenu smjesu uliti u okrugli namašćen kalup za tortu i peći u pećnici oko jedan sat na 150 stupnjeva.                                                                                         Glazura: Ispečenu tortu preliti sa čokoladnom glazurom koju sami pripremimo od tamnog kakaa ili u slatkom vrhnju rastopimo čokoladu za kuhanje.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Recepti

Istražite više

Istraži

Istražite najljepše ture i uživajte u raznim aktivnostima i atrakcijama koje pružaju stručnjaci zadarske regije.
Otkrijte parkove, otoke, planine ... Upijte bogatu povijest i kulturu, ljepotu kristalno čistog mora, nevjerojatne zalaske sunca ... i još mnogo toga!

Istraži

Saznajte više
Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više