SIPA SA ČIČVARDOM

Sipa sa slanutkom je rustikalno jelo puno dubokih okusa, obogaćeno začinskim biljem i crnim vinom. Spoj mora i zemlje stvara jedinstvenu gastronomsku priču.

Sastojci:

1 kg sipa 
2 šalice prethodno skuhanoga slanutka (čičvarde) 
2 glavice luka (kapule) 
½ dcl maslinova ulja 
3 režnja češnjaka (luka) 
2 isjeckane rajčice 
crnilo od sipe 
oko ½ l vode i 2 dcl vode u kojoj se kuhao slanutak
2 dcl crnog vina i 2 žlice prošeka 
grančica ružmarina 
prstohvati kosane kadulje i lista celera 
1 žličica kosanog peršina 
sol i papar po potrebi 

Priprema:

Sipu očistiti, izvaditi vrećicu s crnilom i izrezati ju na rezance. Na maslinovom ulju popržiti sitno narezani luk (kapulu), dodati očišćenu i narezanu sipu te pirjati dok ne omekša. Dodati na listiće rezani češnjak (luk), potom očišćenu i na komadiće narezanu rajčicu te sve zaliti vodom i crnim vinom. Kad vino malo ispari dodati crnilo od sipe, prošek i začinsko bilje (ružmarin, kadulju, celer, peršin), sol i papar. Kuhati dok sipa potpuno ne omekša te pred kraj dodati prethodno dobro skuhani slanutak i malo vode u kojem se kuhao

ZADARSKA ŽUPANIJA

Recepti

Istražite više

Istraži

Istražite najljepše ture i uživajte u raznim aktivnostima i atrakcijama koje pružaju stručnjaci zadarske regije.
Otkrijte parkove, otoke, planine ... Upijte bogatu povijest i kulturu, ljepotu kristalno čistog mora, nevjerojatne zalaske sunca ... i još mnogo toga!

Istraži

Saznajte više