Uspon na vrh

Penjačke Aktivnosti

Volite li pješačenje i trekking ili preferirate penjanje i speleologiju, u krajoliku ove regije uživat ćete koliko vam srce poželi! Golemi vrhovi veličanstvenog Velebita, nazubljene litice impozantnih kanjona, visoka brda panoramske obale i strme padine mnogih šarmantnih otoka gotovo vas tjeraju na akciju, vuku vas da krenete istraživati planinske prostore ovoga kraja.

Prijeđite Nacionalni park Paklenicu, prirodnu oazu borovih šuma s više od 150 km pješačkih staza, i uspenjite se liticama veličanstvenih kanjona Velike i Male Paklenice. 
To je mjesto izvanredne prirodne ljepote. To je ujedno i najposjećenije penjalište u Hrvatskoj. Penjanje po stijenama vrlo je raznoliko: od sportskih ruta za jedan uspon do ruta za penjanje na velike zidine do 350 m, ugošćavanje apsolutnih početnika kao i najiskusnijih penjača. Ovdje je ukupno 590 ruta na vapnenačkim stijenama s većinom od njih obloženim vijcima.

Paklenica Rock climbing

Veličanstveni kanjoni Velike Paklenice i Male Paklenice, po mnogima, su najimpresivniji dijelovi parka, s tim da je prvi visok preko 700 m, širok 50 do 800 m i dugačak 14 km! 

climbing

Svatko tko se želi penjati, bilo početnik ili iskusan penjač, na usluzi mu je Paklenica Avanturist. Pokazat će vam vezanje konopca, iznajmiti opremu, a tu i za satove penjanja po stijenama, bilo za djecu, tinejdžere ili odrasle! Kako su oni jedini ovlašteni za penjačko vođenje u Nacionalnom parku Paklenica, znate da ste u sigurnim rukama na ovom spektakularnom području.

Paklenica kids climbing

Ekipa vas može povesti na višednevni uspon na Anića Kuk. Ova najveća stijena na Velebitu i najpoznatija u Hrvatskoj, doživljaj je koji se ne smije propustiti. S impresivnih 300 metara visine, obožavaju je ozbiljni penjači zahvaljujući izazovima koje pruža.

Nije ni čudo što se ovdje svake godine održava Međunarodni skup penjača koji okuplja penjače širom svijeta kako bi sudjelovali u uzbudljivim događajima i natjecanjima. 

Istražite više