17.06.2022

Zadarska županija bogatija za dvije nove atrakcije!

share

U Parkovima prirode Velebit i Telašćica otvorena su dvije velike atrakcije - Centar izvrsnosti Cerovačke špilje te Interpretacijsko-edukacijski centar Grpašćak.

Cerovačke špilje, smještene na južnom dijelu Parka prirode Velebit, među najpoznatijim su i najznačajnijim speleološkim objektima u Hrvatskoj, a rado ih se posjećuje još od 1951. godine. Otvaranjem Centra izvrsnosti Cerovačke špilje ova turistička atrakcija PP Velebit postala je još zanimljivija, atraktivnija i zabavnija. Cijeli je prostor opremljen suvremenim sadržajima tematski povezanim s fenomenima Cerovačkih špilja, krša te prirodne i kulturne baštine PP Velebit. Dođite i upoznajte podzemlje na nezaboravan način!

Cerovačke

Vidikovac Grpašćak jedinstveni vojne utvrde prenamijenjene u turistički centar na najvišem strmcu na Jadranu. Nekad austrougarska vojna utvrda smještena na najvišem dijelu Dugog otoka, iznad čuvenih klifova, daje uvid u bogatstva Telašćice, ali i spektakularan pogled na Kornate. U centralnoj zgradi nalazi se dvorana Dobrog dupina i potopljenih jezera gdje su interpretirane prirodne vrijednosti parka, a u bivšoj puškarnici i oružarnici se prezentira povijest same utvrde i okolnog područja. Ukoliko želite vidjeti podmorje Telašćice ili zvijezde iznad nje, uputite se u toranj gdje možete napraviti oboje – što god odabrali nećete pogriješiti.

Filip Brala

back to news

Istražite više

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

OD KRISTALNOG PLAVOG MORA DO PLANINSKOG MASIVA

Nacionalni parkovi i Parkovi prirode

Saznajte više