28.06.2022

Dva noviteta ponude otoka Ugljana!

share

Avantura Otok Ugljan – Mobilna aplikacija

Otok najbliži Zadru, otok Ugljan, dobio je novi alat koji će svim turistima i posjetiteljima olakšati snalaženje na stazama duž otoka.

Aplikacija Avantura Otok Ugljan  sadržajem i konceptom prilagođena je svim aktivnim posjetiteljima otoka Ugljana. Uz interaktivan prikaz ruta i atrakcija aplikacija sadrži i ostale informacije koje su korisne posjetiteljima, kao što su vozni red javnog prijevoza (morski i kopneni), hitni brojevi telefona te korisne web stranice i poveznice.

Sve biciklističke, pješačke i planinarske rute otoka kategorizirane su po težini, pristupačnosti i dužini, a možete proučiti i izgled terena. Osim njih, tekstualno i vizualno su opisane i lokacije - točke interesa na otoku i podijeljene su kategorički na vrhove, odmorišta, plaže te prirodne i kulturne znamenitosti.

Aplikacija „ Adventure island Ugljan“ je dostupna na Android i iOS platformama:

 

Kulturno-povijesna staza Lukoran 

Uređena je još jedna pješačka staza koja vodi prirodnom i kulturnom baštinom otoka Ugljana. Ovog puta u pitoresknom mjestu Lukoran, povezujući naselja naselja Mali i Veli Lukoran smještena u dvije susjedne uvale.

Kulturno-povijesna staza Lukoran duga je oko 1,5 km. Povezuje istaknuta mjesta lukoranske prošlosti i sadašnjosti te ih približuje posjetitelju kroz interpretacijske table na pet jezika.

Staza započinje u centru mjesta kod ljetnikovca De Ponte, prolazi uz izvor žive vode na lokalitetu Vrulja te se uspinje trasom povijesnog puta Strada publica do vrha brda Trpinjin gdje se može razgledati kulturno-povijesna cjelina Trpinjin - posjed izgrađen tradicionalnom suhozidnom arhitekturom čiji dijelovi potječu još iz rimskog doba.

Silvio Košta

 

back to news

Istražite više

Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više