15.05.2020

COVID-19: Informacije

share

Hrvatska kao što znate, jedna je od najdiscipliniranijih i najuspješnijih zemalja u borbi protiv pandemije Covid-19, a isto tako i Zadarska regija.

Ako nas planirate posjetiti 2020. godine, provjerite sve potrebne i relevantne informacije na službenim internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske za točne i provjerene informacije o virusu Corone i Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Poduzimamo sve potrebne mjere kako bi vaš odmor u našoj regiji bio potpuno siguran i bezbrižan. Ako imate bilo kakvih pitanja ili imate simptome povezane s Covid-19, nazovite Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije na 00385 98 33 27 65.

Naši hoteli, kampovi, seoske kuće i apartmani pripremili su se za vaš dolazak i poduzimaju mjere predostrožnosti koje je propisala naša Služba zdravstvene zaštite.

Naše agencije, vodiči i davatelji usluga također su tu zbog vaše sigurnosti, tako da možete istražiti regiju s njima, uživati ​​u malim i privatnim obilascima naših vinarija, kulturnih znamenitosti, čuda prirode ili sudjelovati u aktivnosti na otvorenom.

Duga i razvedena obala nadrealne ljepote i sjajni vrhovi impozantnih planina samo su neka od mnogih raznolikih prirodnih čuda koja se mogu naći u našem malom kraju. Postoje brojne uvale i skrivene prirodne plaže, deseci otoka, slikoviti biciklistički i pješački putevi u kojima možete uživati ​​u privatnosti.

Nacionalni parkovi, parkovi prirode, otoci, rezervati, šume, polja, lukovi, uvale, uvale i plaže sve su sastavni dio te sjajne priče o prirodi u kojoj ponosimo i nadamo se da ćemo svi uskoro moći uživati ​​u njoj!

V A Ž N O! 

INFO O TESTIRANJU NAĐITE OVDJE.

Granice otvorene za državljane dijela članica EU - 28. svibnja 2020. 

Radi bržeg i jednostavnijeg prelaska državne granice, svim stranim državljanima preporučujemo registraciju putem web-stranice entercroatia.mup.hr.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas 28. svibnja 2020. donio Odluku o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.
Ovom Odlukom određene su države članice Europske unije (Češka Republike, Mađarska, Republika Austrija, Republika Estonija, Republika Latvija, Republika Litva, Republika Poljska, Republika Slovenija, Savezna Republika Njemačka i Slovačka Republika), čiji državljani zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska (poslovni, gospodarski, turistički itd.), već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Prilikom ulaska u RH državljana tih država članica, evidentirat će se njihov ulazak uz prikupljanje dodatnih podataka (mjesto odredišta, broj mobitela i e-mail adresa), radi eventualne potrebe kontaktiranja iz epidemioloških razloga.
Kako bi smanjili  gužve na graničnim prijelazima i skratili vrijeme čekanja za prelazak državne granice koje će biti produženo u odnosu na graničnu kontrolu proteklih godina zbog prikupljanja dodatnih podataka, preporučamo stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Republici Hrvatskoj da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice entercroatia.mup.hr.
Web stranica je pristupačnog dizajna i jednostavna za unos podataka, ima obrazac najave dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku, a tijekom sljedećih nekoliko dana bit će dostupna i na brojnim drugim jezicima te će na istim jezicima putnici dobiti i upute (npr. njemački, slovenski, mađarski, češki, slovački, poljski itd., odnosno sve će biti dostupno na više od 10 različitih jezika).
Za putnike koji na taj način dostave podatke neće biti potrebno dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu radi davanja potrebnih podataka jer će granična policija imati te podatke u sustavu.
Također, putnici koji na taj način dostave podatke, na svoju će e-mail adresu povratno dobiti potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH, ali će za njih biti potrebno duže vrijeme čekanja u zasebnoj traci.

back to news

Istražite više