12.04.2021

COVID-19: Informacije

share

Ako planirate posjetiti Zadarsku regiju u 2021. godini, provjerite sve potrebne i relevantne informacije za boravak u Hrvatskoj na službenim internetskim stranicama Hrvatske turističke zajednice.

Poduzimamo sve potrebne mjere kako bi vaš odmor u našoj regiji bio potpuno siguran i bezbrižan. Ako imate bilo kakvih pitanja ili imate simptome povezane s Covid-19, nazovite Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije na 00385 98 33 27 65. 

INFORMACIJE O TESTIRANJU PRONAĐITE OVDJE

Naši hoteli, kampovi, seoske kuće i apartmani pripremili su se za vaš dolazak i poduzimaju mjere predostrožnosti koje je propisala naša Služba zdravstvene zaštite.

Naše agencije, vodiči i davatelji usluga također su tu zbog vaše sigurnosti, tako da možete istražiti regiju s njima, uživati ​​u malim i privatnim obilascima naših vinarija, kulturnih znamenitosti, čuda prirode ili sudjelovati u aktivnosti na otvorenom.

Duga i razvedena obala nadrealne ljepote i sjajni vrhovi impozantnih planina samo su neka od mnogih raznolikih prirodnih čuda koja se mogu naći u našem malom kraju. Postoje brojne uvale i skrivene prirodne plaže, deseci otoka, slikoviti biciklistički i pješački putevi u kojima možete uživati ​​u privatnosti.

Nacionalni parkovi, parkovi prirode, otoci, rezervati, šume, polja, lukovi, uvale, uvale i plaže sve su sastavni dio te sjajne priče o prirodi u kojoj ponosimo i nadamo se da ćemo svi uskoro moći uživati ​​u njoj!

U Zadarskoj županiji su do 9. svibnja trenutno na snazi sljedeće mjere:

  • obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.) bez obzira na fizički razmak;
  • zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20:00 sata do 6:00 sati;
  • ograničavanje rada ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju ugostiteljske usluge na način da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati samo na otvorenim terasama odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje, uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a radno vrijeme može se odrediti u trajanju od 6:00 do 20:00 sata;
  • radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje može se odrediti u trajanju od 8:00 do 20:00 sata, uz zabranu pružanja ugostiteljskih usluga u njihovim prostorim

Iznimno od protuepidemijske mjere ugostiteljskim objektima iz skupina „Hoteli“, „Kampovi“ i vrste Učenički ili Studentski dom ili Akademis iz skupine „Ostali ugostiteljski objekti za smještaj“ dopušteno je u zatvorenim prostorima usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, odnosno učenike ili studente. 

back to news

Istražite više

Hrana i piće

RAZVIJANA I USAVRŠENA KROZ STOLJEĆA

Hrana i piće

Saznajte više
Povijest i kultura

Reci DA! povijesti i kulturi

Povijest i kultura

Saznajte više