RECI DA

WINE & BIKE TOUR

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Hrana i piće
  Dani 2 to 5
  Lokacija Zaleđe

  *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

  Posjet eko-selu Nadin; kušanje vina s pršutom i sirom; obilazak maslinika i vinograda poljoprivredne zajednice MasVin, kušanje maslinovog ulja, vina i delicija s roštilja; posjet Vinariji Benkovac; priprema dalmatinskog ručka u Ražnjevića dvorima 1307 AD.

  Kultivirani krajolik Ravnih kotara, plodne doline s mediteranskom klimom i vrhunskim maslinarima i vinarima u zaleđu Zadra i Biograda bit će osobit užitak za ljubitelje bicikla. Uz tragove milenijske povijesti upoznajte život ruralnog prostora i ljudi na nasadima maslina, smokava i vinograda. Na svega 8 km od mora u oazi zelenila uživajte u ovdašnjim specijalitetima domaće kuhinje. Vodimo Vas kroz 360 ha vinograda u Nadinu, selu s najviše ekovinara u Hrvatskoj gdje ćete saznati zašto i kraljevi piju ovdašnja vina. U najnagrađivanijoj vinariji u Benkovcu saznajte kako su vina iz vinograda posađenog na usitnjenom kamenu i stijenju osvojila nagrade u Bruxellesu, Bergamu, Londonu, Parizu. Turu završavamo u agroturističkom kompleksu Ražnjevića Dvori A.D.1307 u Polači gdje ćete s našim chefovima svladati pripremu drevnih dalmatinskih specijaliteta.

  Sažetak programa:

  1. dan: biciklistički obilazak poljoprivredne komune MasVin
  2. dan: vožnja vinogradima do Nadina i kušanje hrane i vina
  3. dan: obilazak Vinarije Benkovac i ručak u Ražnjevića dvorima 1307.

  Pružatelj