RECI DA

UPOZNAJTE TRADICIONALNE OKUSE OTOKA PAGA

Homepage Doživljaji
  • Itinerari
  • Experience Hrana i piće
    Dani 5+
    Period
    Lokacija Otok Pag

    *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

    Tradicionalna jela i poučne priče o posluženim jelima; obilazak stada ovaca; posjet tvornici sira; čekanje koće po povratku s mora; obilazak tave soli, maslinika i vinograda; posjet vinariji.

    Kroz teritorijalne karakteristike uzgoja, pripremanja i konzumiranja hrane možete najbolje upoznati i razumjeti određene skupine ljudi. Mediteranska je prehrana važan kulturološki element našeg otočnog stanovništva i često je isticana kao najzdraviji prehrambeni izbor. Stanovništvo Paga oduvijek je u prehrani imalo zastupljeno ribu, ovčje meso i mlijeko, lisnato povrće i maslinovo ulje. Želite li stvarno upoznati Pažane, upoznajte njihova tradicionalna jela. Ovoga puta to nisu dekorativno servirane delicije u skupocjenim restoranima već su to jela koja su paške žene svakodnevno kuhale za svoje obitelji snalazeći se i u danima neimaštine kao i u danima svetkovina i većeg izobilja. Doživite okuse i mirise tradicionalne paške kuhinje i kroz njih upoznajte povijest i osobine paškog stanovništva.

    Sažetak programa:

    1.-5. dan: grad Pag i okolna mjesta na otoku: Kolan, Šimuni, Novalja, Lun, Povljana, Gorica, Vlašići i dr.