RECI DA

U SVIJETU PODZEMLJA

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Priroda i pustolovine
  Dani 3 - 7
  Period
  Lokacija Rivijera Paklenica

  *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

  Obilazak Cerovačkih pećina, otkrivenih 1924. godine, koje predstavljaju najveći špiljski sustav otvoren za javnost u Hrvatskoj; posjet špilji Modrič s ostacima iz brončanog doba i šetnja na 850 metara uz uporabu speleološke opreme; špilja Manita peć u Nacionalnom parku Paklenica.

  Upoznajte najčudesniji dio krškog svijeta – njegovo podzemlje. Vodimo vas u Cerovačke pećine na južnim obroncima Velebita, najveće pećine otvorene posjetiteljima u Hrvatskoj, sa šarenilom špiljskih ukrasa od kojih zastaje dah. Obilazak Modrič špilje nadomak mora u Jasenicama, prirodne špilje bez ljudske intervencije koja se obilazi u manjim grupama s pripadajućom speleoopremom i vodičima. U pješačkoj turi čudesnim kanjonom Paklenice koji je zbog ljepote od 1947. zaštićen kao nacionalni park, vidjet ćete spilju Manita peć. Otkrijte šarenilo i čaroliju stalagmita i stalaktita, stupova i brojnih drugih oblika koje stvara mašta prirode, a podzemno svjetlo pretvara u bajkovita snoviđenja. Kroz odabrani djelić stotina špilja ovog neobilnog krša upoznajte i ostatke spiljskog medvjeda kao i ljudskih obitavališta iz prapovijesti.

  Sažetak programa:

  1. dan: Cerovačke pećine pod Crnopcem (Južni Velebit)
  2. dan: NP Pakelnica i Manita peć
  3. dan: Modrič špilja

  Pružatelj