Say yes to

U SVIJETU PODZEMLJA

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Priroda i pustolovine
  Dani 3 - 7
  Period April - September

  *All the information provided above represents a non-binding draft version, so feel free to contact us regarding the creation of a final offer.

  Obilazak Cerovačkih pećina, otkrivenih 1924. godine, koje predstavljaju najveći špiljski sustav otvoren za javnost u Hrvatskoj; posjet špilji Modrič s ostacima iz brončanog doba i šetnja na 850 metara uz uporabu speleološke opreme; špilja Manita peć u Nacionalnom parku Paklenica.

  Upoznajte najčudesniji dio krškog svijeta – njegovo podzemlje. Vodimo vas u Cerovačke pećine na južnim obroncima Velebita, najveće pećine otvorene posjetiteljima u Hrvatskoj, sa šarenilom špiljskih ukrasa od kojih zastaje dah. Obilazak Modrič špilje nadomak mora u Jasenicama, prirodne špilje bez ljudske intervencije koja se obilazi u manjim grupama s pripadajućom speleoopremom i vodičima. U pješačkoj turi čudesnim kanjonom Paklenice koji je zbog ljepote od 1947. zaštićen kao nacionalni park, vidjet ćete spilju Manita peć. Otkrijte šarenilo i čaroliju stalagmita i stalaktita, stupova i brojnih drugih oblika koje stvara mašta prirode, a podzemno svjetlo pretvara u bajkovita snoviđenja. Kroz odabrani djelić stotina špilja ovog neobilnog krša upoznajte i ostatke spiljskog medvjeda kao i ljudskih obitavališta iz prapovijesti.

  Sažetak programa:

  1. dan: Cerovačke pećine pod Crnopcem (Južni Velebit)
  2. dan: NP Pakelnica i Manita peć
  3. dan: Modrič špilja

  Provider