RECI DA

TAJNE MASLINSKIH VRTOVA

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Hrana i piće
  Dani 2 to 4
  Period
  Lokacija Otoci

  *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

  Upoznajte tradiciju maslinarstva i pravljenja maslinovog ulja koja je na ovim prostorima prisutna od davnina; otkrijte maslinike zadarske regije, s nekim od najstarijih stabala maslina na svijetu.

  Najbliži Zadru Zeleni otok Ugljan, prekriven stablima stoljetnih maslina i borova, nudi osim uživanja u prekrasnim pejzažima, ugodnom zraku i mirisu mora, poseban doživljaj – posjet antičkoj uljari u Mulinama. Ondje ćete imati priliku upoznati tradiciju uzgoja maslina i proizodnje maslinova ulja. Nešto dalje, u Preku se smjestio ekološki maslinik i uljara, savršeno mjesto za degustaciju dalmatinske kuhinje. Da maslinarstvo nije vezano samo uz život na otoku, potvrdit će vam posjet maslinicima smještenima u Zadarskom zaleđu, gdje se na škrtom dalmatinskom tlu smjestilo čak 12 000 stabala maslina. Ovdje ćete se okrijepiti domaćim pršutom, sirom, vinom i maslinovim uljem. Poslasticu za kraj predstavljaju Lunske masline, koje su među najstarijima i najljepšima u svijetu, i koje će vas zasigurno ostaviti bez daha.

  Sažetak programa:

  1. dan: posjet otoku Ugljanu i maslinicima u Mulinama i Preku
  2. dan: obilazak Ravnih kotara i posjet masliniku
  3. dan: posjet Lunskim maslinskim vrtovima.

  Pružatelj