RECI DA

ODVESLAJTE U ZALAZAK

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Priroda i pustolovine
  Dani 3 to 5
  Period
  Lokacija Otoci

  *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

  Vožnja kajakom oko Dugog otoka; Uvala Telašćica; svjetionik Veli Rat na sjeverozapadnom rtu, u blizini grada Veli Rat; Uvala Sitno; Uvala Sakarun, jedna od najpoznatijih plaža u Zadarskoj županiji.

  Otok najbliži Zadru je zeleni otok Ugljan, prekriven drevnim maslinama i borovima, a osim uživanja u prekrasnom krajoliku, ugodnom zraku i mirisu mora, možete doživjeti nešto posebno posjetom drevnoj preši za ulje u Mulineu. Ovdje će vam se pružiti prilika da upoznate tradiciju uzgoja maslina i proizvodnju maslinovog ulja. Nešto dalje, u Preku, je organski nasad maslina i uljarica, savršeno mjesto za kušanje dalmatinske kuhinje. Posjet maslinicima zadarskog zaleđa pokazat će vam da proizvodnja ulja nije ograničena na hrvatske otoke, već uspijeva i na siromašnom dalmatinskom tlu koje održava preko 12 000 stabala maslina. Ovdje možete povratiti energiju uz pomoć domaćeg pršuta, sira, vina i maslinovog ulja. Posljednja poslastica je posjet masliniku Lun čija su stabla maslina među najstarijim i najljepšim na svijetu i sigurno će vas ostaviti bez daha.

  Sažetak programa:

  1. dan: dolazak i smještaj, upoznavanje otoka i ruta za kajakaštvo
  2. dan: vožnja kajakom po sjevernom dijelu otoka - unutar zone svjetionika Veli Rat
  3. dan: vožnja kajakom po južnom dijelu otoka u zoni Parka prirode Telašćica i Kornatskih otoka
  4. dan: posjet spilji Strašna Peć
  5. dan: odlazak

  Pružatelj

  Adamo Travel