RECI DA

DOĐITE NA PAŠKI KARNEVAL

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Povijest i kultura
  Dani 5+
  Period
  Lokacija Otok Pag

  *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

  Pag ima ljetni karneval koji je najstariji karneval na Jadranu. Ali onaj pravi karneval je zimski. Karneval započinje u siječnju plesnim večerima – tancima koji se održavaju svake subote. Zadnja tri dana karneval kulminira i seli se na otvoreni prostor. Želite li se zabaviti, ali i biti dio pučke tradicije, pripremite maske i dođite. Budite što želite i razigrajte se na tancu. Uključite se u maškaranu povorku kojoj će gradske vlasti predati ključeve grada. Zaplešite tradicionalno paško kolo uz limenu glazbu, pogledajte predstavu Robinja gdje sve uloge izvode muškarci, igrajte tombolu i sudjelujte u izboru za najbolju masku. Posljednjeg dana (na Čistu srijedu) poslušajte čitanje oporuke, budite dio „tužne“ crne pogrebne povorke i prisustvujte spaljivanju Marka (lutka) čime odlazi sve zlo iz protekle godine.

  Sažetak programa:

  1.-5. dan: boravak u gradu Pagu sa sljedećim rasporedom: u subotu tanac, u nedjelju povorka i program, u ponedjeljak dječji karneval, u utorak maskenbal, u srijedu pogrebna povorka i spaljivanje Marka