RECI DA

ČAROLIJA GLAZBE U ZADRU

Homepage Doživljaji
 • Itinerari
 • Experience Povijest i kultura
  Dani 1 - 7
  Period
  Lokacija Zadar

  *Sve gore navedene informacije predstavljaju neobvezujuću verziju nacrta, pa nam se slobodno obratite glede izrade konačne ponude.

  Uživajte u glazbenim večerima u crkvi Svetog Donata; posjet sakralnim i kulturnim objektima u Zadru; upoznajte priče iz prošlosti čuvane u zadarskom Arheološkom muzeju.

  Doživite spektakularne dane u Zadru! Osim uobičajenih ljetnih aktivnosti razmazite svoja čula u predivnom ambijentu crkve svetog Donata. Svake godine ovdje se pod okriljem međunarodnog glazbenog festivala, jednog od najstarijih u Hrvatskoj, okupljaju vrhunski glazbeni umjetnici koji svojim glazbalima, note pretaču u zvonku radost. Publika na različitim sakralnim, kulturnim i povijesnim lokacijama u staroj gradskoj jezgri ima priliku uživati u klasičnim i modernim glazbenim djelima. I dok čuvate večeri za glazbene poslastice, dan možete iskoristiti za otkrivanje kulturne i povijesne baštine, koja datira još iz 9. st. pr. Kr. Posjetite Arheološki muzej i okrijte gdje se kriju dokazi o postojanju talijanske i grčke kulture, ostavljeni u Zadru kroz različite vremenske epohe.

  Sažetak programa:

  1. dan: dolazak i smještaj, posjet festivalu
  2. dan: posjet Arheološkom muzeju, slobodno poslijepodne, posjet festivalu
  3. dan: razgled grada, slobodno poslijepodne, posjet festivalu

  Pružatelj