Ovce i janjetina odlično se slažu

Ovce i janjetina

Ako ste ljubitelj izuzetnog sočnog mesa ili vrhunskoga cijenjenog sira, poželjet ćete na ovom području ostati dulje!

Poljoprivrednici zadarske regije njeguju staru tradiciju uzgoja autohtonih ovaca i janjadi, usavršavajući svoju specifičnu proizvodnju prvoklasnog mesa i proizvoda od sira. Izvanredni prirodni uvjeti, u kojima jaka bura raspršuje morsku sol po mirisnom grmlju koje raste svuda okolo, daju posebno čudesnu i osebujnu aromu tim dvjema osnovicama mnogih dalmatinskih recepata. Janjetinu i sir ovog područja hvale mnogi stručnjaci za hranu i na glasu su kao najbolji na svijetu, a proslavili su nekoliko obalnih, kopnenih i otočnih lokaliteta. Međutim, ni jedan popis vrhunskih gurmanskih jela ne može bez mlade janjetine i tvrdog ovčjeg sira s otoka Paga. Posjetite, okusite, obiđite, doživite, saznajte više o njihovoj proizvodnji i iskusite sami što ih to čini tako jedinstvenima!

Istražite više

Solane i maslinici

Dodajte životu malo soli (i maslina)!

Solane i maslinici

Saznajte više