Home > Experiences > Domaća hrana > Na jelovniku: Zadar

Na jelovniku: Zadar

Domaća hrana
2 - 3 dana
2-20 osoba

Na jelovniku: Zadar

Jeste li znali da dalmatinske bake najviše od svega vole nuditi hranu, kako unucima, djeci, tako i svakom gostu, pa čak i slučajnom prolazniku. Ukoliko zaista želite svim čulima osjetiti Zadar i njegovu okolicu, jedan je od najboljih načina priuštiti si gastronomsko putovanje koje započinje – predjelom. Na Pagu ćemo posjetiti tvornicu čuvenog paškog sira, što će poslužiti kao izvrsna uvertira za sljedeće jelo – pašku janjetinu. Idući dan rezerviran je za okuse mora. Na jelovniku su: riba, morski specjaliteti, maslinovo ulje. Dan ćemo zaokružiti čašicom ukusnoga vina. Desert dolazi na kraju. Slatki, treći dan započet ćemo već ujutro, s kavom i zadarskom krempitom, gdje drugdje nego u strogom centru grada. Umjesto računa sa sobom ponesite Maraschino i prave pravcate zadarske praline, kao dokaz i slatki suvenir za prijatelje.

Aktivnosti & atrakcije

  • posjet otoku Pagu i tvornici paškog sira
  • obilazak mjesta koja su poznata po dugoj ribolovnoj tradiciji
  • Ravni kotari i tamošnje vinarije
  •  uživanje u autohtonim zadarskim okusima i tipičnim jelima ovoga kraja

Sažetak programa

1. dan
posjet otoku Pagu i tvornici sira, ručak

2. dan
posjet Kalima ili nekom drugom mjestu na otoku, predvečer posjet vinariji u Ravnim kotarima

3. dan
boravak u Zadru uz degustaciju zadarskih kolača i pralina

Slični doživljaji