Home > Experiences > Domaća hrana > 3000 godina vinske priče

3000 godina vinske priče

Domaća hrana
2 - 4 dana
6-50 osoba

3000 godina vinske priče

Mediteranski čovjek uzdigao se iz barbarstva uspjevši kultivirati maslinu i lozu. Priča o vinu i maslinovom ulju stara je 3000 godina, a ovdašnji je ljudi prenose i danas od kamenih padina zaleđa Zadra do nagrada na vinskim smotrama diljem Europe. Upoznajte tajnu izvorišta vinskih sorata zinfandela i primitiva – crljenku i saznajte zašto i kraljevi vole vina s ovog osunčanog krša. Iskušajte čaroliju „triju gracija“ mediterana: masline, loze i smokve. Nad ostatcima drevnoga kamenog grada Asserije na kraškoj padini iskušajte vino istog imena sa srebrnim priznanjem Decantera. Isprobajte organska vina OPG-a Škaulj koja su pili kraljevi. U Polači, u konobi iz 16. stoljeća uživajte u sljubljivanju vina sa specijalitetima dalmatinske kuhinje s UNESCO-ove liste nematerijalne baštine čovječanstva. Doznajte otkuda naziv Kraljevskim vinogradima u Petrčanima.

Aktivnosti & atrakcije

  • degustacija maslina, vina i smokava u PZ MasVin u Tinju
  • posjet OPG-u Bačić
  • kušanje u OPG-u Škaulj u ekoselu Nadinu
  • Ražnjevića Dvori A.D.1307 – ruralno povijesno gospodarstvo u mjestu Polača
  • Kraljevski vinogradi, Petrčane

Sažetak programa

1. dan 
PZ MasVin s degustacijom i ručkom usred vinograda

2. dan 
Petrčani i Zadar (Muzej antičkog stakla)

3. dan 
obilazak Asserije i OPG-a Bačić te Zavičajnog muzeja Benkovac i ekosela Nadin

Slični doživljaji