Home > Što raditi > Događanja > 2. Advent u Zadru

2. Advent u Zadru

Advent u Zadru Bogat program i brojni sadržaji

U Zadru će se i ove godine u razdoblju od 2. prosinca do 6. siječnja održati manifestacija „Advent u Zadru“ s bogatim programom i brojnim sadržajima na više lokacija.

ĐIR PO GRADU započinje na Dan grada Zadra 24. studenoga  2016. i traje do 15. siječnja 2017. godine.

Već šestu godinu zaredom, Grad Zadar organizira manifestaciju „Đir po gradu“, uz partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra, Hrvatsku gospodarsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije, a uz podršku Udruge zadarskih ugostitelja. Cilj manifestacije je različitim popustima, akcijama i događanjima privući građane na Poluotok kako bi stara gradska jezgra i u zimskom razdoblju bila posjećena.

ADVENT U ZADRU

Traje od 2. prosinca 2016. do 6. siječnja 2017. uz bogat program na Poljani Petra Zoranića.

Mjesto druženja i zabave uz fine mirise, okuse i glazbu. Adventske kućice zanimljivih naziva u bajkovitom okruženju nude mirisne i ukusne specijalitete, jelo i piće: kuhano vino, vino, pivo, tople i hladne bezalkoholne napitke, fritule, kobasice, slastice, palačinke, ribe, jela s roštilja, prigodne suvenire i božićne ukrase. Mnogobrojni posjetitelji Adventa susretat će se i veseliti u božićnom i novogodišnjem duhu.

NAŠI MALI GUŠTI

Sajam se održava od 12. do 23. prosinca 2016. u organizaciji Hrvatske gospodarske komore na Trgu pet bunara. Tradicionalna jedanaesta manifestacija pod nazivom “Naši mali gušti” prodajna je izložba hrane, pića, delikatesa te suvenira zadarskoga kraja, a sudjeluju i proizvođači iz gostujućih županija.

DANI SUNCA

Manifestacija u organizaciji udruge Eko Zadar Zadar na Narodnom trgu od 5. do 10. prosinca.

RESTORANI

Ove godine restorani nude svaki dan do 18 sati ili do isteka zaliha  dnevne menije po cijeni od 60 kuna.  Sudjeluju konoba Malo misto, Konoba Skoblar, restoran Bruschetta, restoran Stipe, restoran Kornat, bistro Pjat, restoran Zadar Jadera, restoran Dva ribara, Canzona, bistro Art Gourmet Kalelarga, restoran Pet bunara, restoran Pašta & svašta i konoba Dalmacija.

KAFIĆI

Kafići imaju prigodne popuste, posebne ponude i  happy hour-e.

TRGOVINE

Trgovine nude posebne akcije i popuste.

MUZEJI

Zadarski muzeji imaju posebne programe uz popuste na ulaznice i suvenire. Svi subjekti koji sudjeluju u projektu imaju na vratima objekta naljepnicu Đir po gradu.

Narodni muzej Zadar, Muzej antičkog stakla i Arheološki muzej Zadar

KLIZALIŠTE LEDENI PARK

Klizalište uz dječju igraonicu i ugostiteljstvo  –  5. godinu za redom uz brojne programe, škole klizanja i plesa na ledu, brucošijade, disco večeri i hokejaške utakmice.