Home > Info > Novosti > Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT)

Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT)

Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT) Europski košarkaški velikani dolaze u Hrvatsku.

Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta (ZDBT) održat će se od 21. do 24. rujna i u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku okupiti najbolje od europske košarke, od toga četiri nacionalna prvaka i čak pet euroligaša. Na najjačem europskom pripremnom turniru zaigrat će velikani Fenerbahce, CSKA Moskva, Brose Bamberg, Panathinaikos, Khimki i Bayern München.

Ovo izdanje Zadar Basketball Tournamenta bit će jače nego ikad prije. Dovoljna potvrda snage ovogodišnjeg turnira je sudjelovanje dvije momčadi koje su igrale u Final Four Eurolige, Fenerbahce i CSKA Moskva. Turski, ruski, njemački i grčki prvak odmjerit će snage upravo u Zadru te time najaviti još jednu uzbudljivu europsku košarkašku sezonu. Priključit će im se i ruski doprvak Khimki, također sudionik Eurolige iduće godine te njemački velikan Bayern München. Dvoboji najtrofejnijih europskih divova jamče da nas u rujnu na Višnjiku očekuje pravi praznik košarke.

U sklopu ovogodišnjeg turnira ponovno će se održati Kids Day, druženje sudionika turnira sa zadarskom djecom što je jedinstvena prilika da mali sportaši upoznaju svoje idole. U suradnji sa studentima Sveučilišta u Zadru, četvrti Zadar Basketball Tournament ovjekovječit će milenijska fotografija na kojoj će biti i sve momčadi turnira. Zadar Basketball Tournamnet se kroz četiri godine istaknuo kao najjači europski pripremni košarkaški turnir, a o kvaliteti ovogodišnjeg izdanja dovoljno govori činjenica da će se svih devet utakmica turnira prenositi u čak 12 zemalja.

Zadar Basketball Tournament i ove se godine održava uz podršku Grada Zadra, a novom koncepcijom u gradu se u vrijeme turnira očekuje dolazak brojnih gostiju. Zadrane i njihove goste zasigurno će razveseliti i događaji koji će biti organizirani van sportskih borilišta.  Uz pripreme za nadolazeće osvježeno izdanje Zadar Basketball Tournameta, tvrtka S-Event nastavlja s obnovom zapuštenih košarkaških igrališta u sklopu nacionalnog projekta Koš za koš.

www.s-event.hr