Home > Što raditi > Događanja > Koncert Ansambla LADO u Biogradu na Moru

Koncert Ansambla LADO u Biogradu na Moru

Koncert Ansambla LADO u Biogradu na Moru Vokalno-instrumentalni i plesni koncert na bazenu hotela Ilirija

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja Ansambl LADO je pripremio program sastavljen od vokalno-instrumentalnog i plesnog dijela posebno za posjetitelje Biograda na Moru.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO profesionalni je folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. LADO kroz svoj rad okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom. Sve je to rezultiralo impozantnim koreografskim i glazbenim repertoarom s više od stotinu koreografija i stotinama vokalnih, instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih brojeva, u kojima se iznad svega poštuje izvorna, autentična narodna umjetnost.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn su dostupne na sljedećim prodajnim mjestima:

llirija Travel agencija, Hotel Ilirija, Hotel Adriatic, Hotel Kornati, Marina Kornati, Camp Park Soline, a VIP ulaznice možete kupiti isključivo u Ilirija Travel agenciji u Biogradu na moru.“