Home > Što raditi > Događanja > Noć punog miseca

Noć punog miseca

Noć punog miseca Festival običaja, kulture i tradicije zadarskog kraja

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja.  Tradicionalni je to festival hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo.

Ove godine  Noć punog miseca odvijat će se od 11. do  13. srpnja na Rivi, a centralno događanje bit će u subotu, 13. srpnja 2019. godine.

Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca…

Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.