Home > Info > Kako doći do nas

Kako doći do nas

Zadarska regija lako je dostupna destinacija kopnom, morem i zrakom. Ima dobru prometnu infrastrukturu, kojom je izravno spojena s ostalim većim gradovima Republike Hrvatske: Zagrebom, Rijekom, Splitom i Dubrovnikom, te izuzetne kapacitete i suvremenu uslugu brojnih marina.

Automobilom / Autobusom

Do Zadarske županije i Zadra vodi dobar sustav autocesta odnosno A1 , glavna hrvatska autocesta koja spaja Zagreb s Dalmacijom, a uključena je u europske koridore V i X, te u nastavku vodi put Ljubljane, Beča,… odnosno Budimpešte,… ili Beograda, put Istanbula ili Atene. Paralelno se proteže i dobra državna nenaplatna cesta (dvotračna) D1- Lička magistrala. Iz pravca Italije moguće je stići od Rijeke autocestom A7 koja se na Bosiljevu spaja na A1, ili slikovitom obalnom Jadranskom magistralom D8. Sama zadarska regija ima dobar sustav lokalnih i regionalnih prometnica.

www.liburnija-zadar.hr

Avionom

Zadar ima Zračnu luku udaljenu pet kilometara od grada, smještenu u centru Jadrana. Već od travnja počinje razdoblje intenzivijih letova i povezanosti sa 20-tak europskih desetinacija poput Londona, Pariza, Marseillesa, Bruxellesa, Stocholma, Osla, Dusseldorfa, Kölna, Stuttgarta,… da bi se do ljeta broj uvećao na 45 europskih destinacija, sa značajnim brojem letova do konca listopada.

www.zadar-airport.hr

Brodom

Zadar ima trajektnu vezu s Anconom u Italiji kao spoj dvaju najbližih gradova na suprotnim stranama Jadrana. Prijevoznik je Jadrolinija, koja također ima katamaransku vezu od Pule do Zadra.
Na području Zadarske županije razgranat je sustav trajektnih, katamaranskih i brzobrodskih veza koje spajaju svih 17 nastanjenih otoka, a centralno polazište je Zadar, odnosno Biograd za otoke Pašman i Ugljan. Veći otoci sa više naselja imaju cestovne veze i autobusni prijevoz, a otoci Ugljan i Pašman spojeni su mostom..

www.jadrolinija.hr