Home > Kamo otići > Destinacije > Benkovac

Benkovac

Benkovac Pod Kaštelom Benkovića na brijegu što dominira plodnim Ravnim kotarima na prijelazu u kršnu Bukovicu, nedaleko liburnske i rimske Asserije, iznikao je grad Benkovac

Pod Kaštelom Benkovića na brijegu što dominira plodnim Ravnim kotarima na prijelazu u kršnu Bukovicu, nedaleko liburnske i rimske Asserije, iznikao je grad Benkovac, kroz stoljeća obrambeno i sajmišno središte.

I danas se ovdje održava onaj iskonski sajam, a plodovi dobre zemlje ove doline, s blagom mediteranskom klimom darovali su mu obilje vrhunskih vina, maslinovih ulja i gastro tajni koje gostima s mora daruje u nezaboravnim manifestacijama i užitcima. U širokom ruralnom prostoru krije gotovo zaboravljene rimske i srednjovjekovne kulturne ostatke i priče koje se tek otkrivaju. Turistički gotovo nevin kraj, raj je za opuštanje u prirodi i traganje za novim doživljajima. Obnovljena stara seoska zdanja, biciklističke staze po drevnim rimskim putevima i plodovi zemlje, nerijetko s europskom eko markicom, aduti su područja.